Volledig scherm
PREMIUM
Paul Selier. © ANP/inzet: John Medley

'Lieve' omgekomen autohandelaar Paul Selier had ook duistere kant

VIDEODe Haagse auto- en haringhandelaar Paul Selier kwam om het leven bij zijn arrestatie door de politie op 2 februari. De dood van de ‘lieve man’ is onbegrijpelijk, stellen bekenden. Uit onderzoek van deze krant blijkt ook een andere kant van Selier: iemand die al jarenlang een bekende van de politie is en zichzelf geregeld in de problemen brengt.

Het filmpje gaat op 2 februari als een razende over het internet: daar ligt Paul Selier (39) op de grond midden op straat in Waddinxveen, ’s ochtends om 6 uur, met twee politieagenten bovenop hem. Een van die agenten stompt hem meerdere keren. Wat er aan de video vooraf gaat, weten we niet. Wel wat er na komt: Paul Selier sterft.

Wéér een dode bij een arrestatie. De zaak Mitch Henriquez, die stierf bij zijn hardhandige aanhouding in het Zuiderpark, ligt nog vers in het geheugen. En nu ligt er weer een man op straat die sterft nadat hij klappen van de politie krijgt.

‘Buitensporig politiegeweld’, constateert de Haagse zanger en entertainer John Medley, een vriend van Selier. ,,Eerst was het Mitch Henriquez, nu is het Paul: wie is de volgende?” Hij kent Paul als een ‘lieve, rustige jongen’, zegt Medley. ,,Het was geen braniemaker, eerder een harde werker. We dronken meestal wat tijdens een optredentje, gewoon leuk, een en al gezelligheid.”