Volledig scherm
Fotomontage AD © Piratenpartij

Lijsttrekker Amsterdamse Piratenpartij poedelnaakt op campagneposters

De Amsterdamse Piratenpartij voert op ludieke wijze campagne voor de raadsverkiezingen. Door de hoofdstad zijn honderden posters opgehangen waarop lijsttrekker Jelle de Graaf naakt staat afgebeeld. 

Volledig scherm
Fotomontage AD © Algemeen Dagblad
Quote

Mensen vergelij­ken onze poster met die van de PSP in de jaren zeventig

Jelle de Graaf

In zijn hand houdt De Graaf een bordje met de tekst 'Niets te verbergen' vast.  Volgens de fractie zelf zijn de reacties overwegend positief. ,,Mensen vergelijken onze poster met die van de PSP in de jaren zeventig. Daarop was een blote vrouw te zien en het woord Ontwapenend'', zegt een woordvoerder.

,,De PSP was tegen kernwapens. Onze vijanden van nu zijn net zo krachtig. De burger wordt steeds kwetsbaarder. Wij zijn voor radicale transparantie en dat komt op onze blootposter goed tot uiting.'' Bang voor een averechts effect is hij niet. ,,De poster zet mensen aan het denken en daarmee hebben we ons doel bereikt.''

 1. NS laat jodenliedje horen in trein, CIDI sprakeloos
  EXCUSES NS

  NS laat jodenlied­je horen in trein, CIDI sprakeloos

  ‘Waar komen Joden toch vandaan? Israël, hier ver vandaan. Wonen daar ook Superjoden? Ja, daar wonen Superjoden. Vinden Joden voetbal fijn? Als ze maar voor Ajax zijn!’ Tot grote ergernis van het CIDI liet een conducteur van de NS vannacht dit voetballiedje horen aan passagiers die terug kwamen van het carnaval in Tilburg. ,,Wij zijn met stomheid geslagen dat een professionele organisatie zich hiervoor leent”, zegt woordvoerder Hanna Luden.
 2. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
  grimmige sfeer

  Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

  Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.