Volledig scherm
Eind mei deed de politie een grote inval bij motorclubs in Limburg © anp

Limburg sluit negen panden en woningen van motorclubs

In Limburg zijn negen woningen en panden gesloten door de burgemeesters van de betrokken gemeenten. Dat gebeurde in de nasleep van een grote actie van politie en justitie tegen motorclubs, maakte de gemeente Maastricht woensdag bekend.

Volledig scherm
Harrie Ramakers © anp

De woningen worden onder meer gesloten omdat er grote hoeveelheden drugs zijn aangetroffen of omdat er andere criminele activiteiten plaatsvonden.

De woningen en panden staan in Geleen, Stein, Roermond, Susteren, Schinnen en Kerkrade. In die laatste gemeente gaat het om een kroeg van de Hells Angels, die al eerder was gesloten. Een gedetaileerd overzicht van alle panden die gesloten worden vind je hier.

Bij de actie op 27 mei werden twintig verdachten gearresteerd. Daarbij werden drugs en wapens gevonden. De meesten van hen zitten nog vast. Het gaat met name om leden van de Bandidos, waaronder Harrie Ramakers, voorzitter van de Limburgse afdeling van de Bandidos.

Aanpakken
Minister Ard van der Steur van Justitie en Veiligheid was eerder in Maastricht om te praten met de Limburgse burgemeesters. Hij beloofde toen snel extra politiemensen te sturen als dat in de strijd met de motorbendes nodig was.

Zelfs een wetswijziging om de motorclubs te kunnen aanpakken behoort tot de opties, zei Van der Steur. ,,Ze bedreigen mensen, creëren angst en verdienen geld uit criminele activiteiten", zei Van der Steur.