Volledig scherm
Kamal Maihouane kreeg terecht zijn prijs niet, volgens de rechter. © L1

Limburger eist loterijmiljoenen maar moet 10 mille dokken

Pech voor een winnaar van de Postcodeloterij. De 22-jarige Kamal Maihouane uit het Limburgse Sittard liep in januari vorig jaar een geldprijs mis, toen zijn loten niet afgeschreven konden worden van zijn bankrekening. De pechvogel ging naar de rechter, maar kreeg geen gelijk.

De man speelde al jaren mee met vier loten. Net op het moment dat de geldprijs op zijn postcode viel, had hij echter te weinig saldo op zijn rekening staan. Gevolg: geen geldprijs voor de speler.

Via de rechter eiste hij twee miljoen euro van de Postcodeloterij. Kamal kon zich naar eigen zeggen namelijk wel twee loten veroorloven met het geld dat op zijn rekening stond. Die loten waren twee miljoen waard. 

Geen verantwoordelijk

De rechter oordeelde echter anders. De Postcodeloterij hoefde volgens de rechtbank niet na te gaan of er genoeg geld was voor twee loten, omdat de man met vier loten meespeelde. 

,,Het is de verplichting en daarmee de eigen verantwoordelijkheid van de deelnemer om zorg te dragen voor voldoende saldo op zijn rekening om de incasso te kunnen uitvoeren'', zo valt te lezen in de uitspraak.

De man moet de proceskosten van ruim 10.000 euro betalen.

Volledig scherm
Deze keer won de pechvogel dus niet. © ANP
  1. Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man: ‘Wanneer houdt dit op?’
    PREMIUM
    vuurwerkramp enschede

    Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man: ‘Wanneer houdt dit op?’

    Bijna twintig jaar na de vuurwerkramp in Enschede wordt voormalig fabriekseigenaar Harm Smallenbroek aangewezen als mogelijke saboteur door ex-klokkenluider Paul van Buitenen. Daarmee zou hij verantwoordelijk zijn voor 23 doden. Smallenbroek is een gebroken man. Sinds 2001 heeft hij geen interview meer gegeven, tot vandaag. ,,Je wilt wel, maar je komt er nooit meer van los. We zijn die dag, net als velen, alles kwijtgeraakt.