Limburgse deurwaarder wilde betaling in natura

Een deurwaarder uit Sittard wordt ervan verdacht betalingen te hebben geïnd in natura. Verschillende vrouwen met schulden hebben verklaard dat de man uit was op seks in plaats van geld. 

Volledig scherm
© Shutterstock

Dat heeft de politie bevestigd tegenover De Limburger. Tegen de man zijn inmiddels enkele aangiften gedaan. De politie is bezig de zaak in kaart te brengen. Niet uitgesloten wordt dat er meer slachtoffers zijn.

De politie en de directeur van het kantoor willen niks zeggen over de aard van de seksuele diensten. 

De gerechtsdeurwaarder meldde in januari zelf aan de directie van zijn Sittardse kantoor dat hij over de schreef was gegaan. ,,Wij hebben dat gesprek beëindigd en hem onmiddellijk buiten gezet”, zegt directeur Hans van Lent tegen De Limburger. Volgens de directeur is zijn naam ook niet meer te vinden de gevel, of op de website. 

Freelance

Volgens de directeur was de afstand tussen de verdachte en het kantoor groot omdat hij veel op freelance basis werkte. ,,Hij kreeg van ons onder meer opdrachten om exploten uit te brengen en was vaak hele dagen op pad. De afstand tussen ons kantoor en hem was al heel groot.”

De politie heeft voor de kwestie een speciaal mailadres geopend. Via deurwaarderlimburg@politie.nl kunnen slachtoffers zich melden.