Gemeentehuis Venlo
Volledig scherm
Gemeentehuis Venlo © Dijkstra bv

Limburgse wethouder ligt in coma door coronavirus: ‘Dit is echt vreselijk’

UPDATEWethouder Sjors Peeters uit Venlo is besmet met het coronavirus en ligt in het VieCuri-ziekenhuis in de Limburgse stad. Hugo Kamps, fractievoorzitter 50PLUS Sittard-Geleen-Born, kent Peeters goed en is zich wezenloos geschrokken. ,,Dit is echt vreselijk. Ik wist niet wat ik hoorde. Ik hoop dat Sjors snel herstelt”, laat Kamps aan deze nieuwssite weten. 

Wethouder Peeters woonde twee weken geleden nog een paar bijeenkomsten bij. Dat was kort voordat het kabinet de eerste beperkende maatregelen tegen corona nam. Kort erna werd hij ziek. Sinds vorige week ligt hij in het ziekenhuis. Hij zou daar kunstmatig in slaap worden gehouden.

Volgens Hugo Kamps heeft Peeters geen ernstige andere gezondheidsklachten. ,,Voor zover ik weet is hij verder gewoon gezond. Dan is het natuurlijk ontzettend schrikken als je zoiets hoort. Sjors is een hele fijne collega, een man die altijd luistert naar anderen. Onze lokale fractie wenst hem ontzettend veel sterkte in deze moeilijke tijd.”

Burgemeester

Volgens 1Limburg zit ook burgemeester Antoine Scholten van Venlo ziek thuis. ,,Met een kleine verkoudheid, geen coronaverschijnselen”, benadrukt hij. 

De verkouden burgemeester Scholten is ook voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord. Dat wordt voorlopig waargenomen door de burgemeester van Roermond, meldt de regionale omroep.

Bekijk onze video's over het coronavirus in onderstaande playlist:

  1. Hoofdconductrice ‘kookt van woede’ nadat reiziger op haar spuugt in trein: ‘Ik pik dit niet meer’

    Hoofdcon­duc­tri­ce ‘kookt van woede’ nadat reiziger op haar spuugt in trein: ‘Ik pik dit niet meer’

    Een hoofdconductrice is deze week in de trein ter hoogte van Eindhoven belaagd door een reiziger die weigerde anderhalve meter afstand te bewaren. De man spuugde richting haar gezicht en wist vervolgens te ontkomen. Een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen bevestigt het incident vandaag en zegt het onacceptabel te vinden. ,,Onze mensen verdienen het niet zo behandeld te worden.”