LIVE | Laagste aantal besmettingen sinds 5 juli, Unmute Us: uitgelekte maatregelen klap in het gezicht van evenementenbranche

coronavirusDe aangekondigde versoepelingen stemmen de festivalbranche ‘voorzichtig blij’, zegt Berend Schans, directeur van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals. Koninklijke Horeca Nederland vindt dat de coronaregels voor de horeca gelijk getrokken moeten worden. Het kabinet lijkt af te koersen op een verplichte controle van de coronacheck-app in combinatie met de nachtsluiting. Morgen staat de brancheorganisatie voor de rechter. Het laatste nieuws over het coronavirus lees je in dit liveblog. Lees hier het vorige liveblog terug.

79 reacties

 • Piet Soestbergen

  3 weken geleden
  De mensen die gevaccineerd. zijn hebben bij vaccinatie een risico genomen want er zijn mensen die zich hebben laten vaccineren die zijn overleden of nadelige gevolgen hebben over gehouden bijvoorbeeld bij een groep vrouwen werkt de menstruatie slecht of helemaal niet meer maar die worden angstwekkend niet vermeld omdat dan men voorzichtiger is. Met vaccineren zoals het nu is een keuze in wezen niet te maken je wordt haast verplicht risico’s te nemen die je niet wil
 • M Waarhold

  1 maand geleden
  Vooropgesteld, ik ben gevaccineerd tegen Covid maar mag ik dan van mensen eisen die met een evt. griepvirus rondlopen, deze een griepprik gaan halen want griep kan ook voor velen fataal zijn?
 • JOHN MULDER

  1 maand geleden
  John Mulder In een ander artikel staat dat horeca Nederland bang is dat de mensen gaan denken “daar heb je die klaagmensen weer”. Het is al een feit dat mensen dit denken. De samenleving doet het nooit goed. Handhaaf de 1,5 meter regel zonder vaccinatiebewijs. Dan moet de horeca maar met minder bezoek genoegen nemen. En natuurlijk stoppen met de financiële ondersteuning.
 • Tom Vermeulen

  1 maand geleden
  Even checken. "Klap in het gezicht", "mes in je rug". Getroffen sectoren hebben een weinig origineel vocabulaire opgebouwd, vooral de horeca loopt vanaf maart vorig jaar te mekkeren terwijl ze ruim hebben geprofiteerd van het staatsinfuus, het heeft ze niets gekost. Maar ik wil meer en meer en meer.
 • Charline Appelboom

  1 maand geleden
  Iets met privacy wet en medische gegevens? Volgens mij is niemand in Nederland verplicht je eigen medische gegevens te vertonen aan een ander. Ouders van 18+ mogen zelfs geen medicatie meer aanvragen voor hun kinderen. Dus waarom mag een QR-code tonen om je ‘veilig te stellen’ wel?