Het Tiroler skigebied Ischgl was vorig jaar een hotspot van coronabesmettingen.
Volledig scherm
Het Tiroler skigebied Ischgl was vorig jaar een hotspot van coronabesmettingen. © REUTERS

LIVE | ‘Veilige skivakantie in Ischgl kan weer’, Vietnam keurt Cubaans coronavaccin goed

CoronavirusConform de wens van een meerderheid van de Tweede Kamer hoeven bezoekers van terrassen geen coronapas te laten zien. De Kamer stemde deze week wel voor het gebruik van toegangsbewijzen in de horeca, maar vindt die controle niet nodig bij een drankje in de buitenlucht. In Duitsland zijn de laatste 24 uur 8901 mensen positief getest op het coronavirus. Er overleden 63 mensen aan de gevolgen ervan. Het laatste nieuws over het coronavirus lees je in dit liveblog. Lees hier het vorige liveblog terug.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  21

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.