Volledig scherm
Prof. mr. Pieter van Vollenhoven. © ANP

Lof Van Vollenhoven voor DuPont-productie AD

Een welgemeende felicitatie uit hoge kringen: Pieter van Vollenhoven, lid van het Koninklijk Huis, heeft twee verslaggevers van deze krant online geëerd omdat ze een belangrijke journalistieke prijs hebben gewonnen. 

Ingrid de Groot en Peter Groenendijk sleepten gisteravond een Tegel binnen voor hun serie artikelen over de chemische fabriek DuPont in Dordrecht.

Van Vollenhoven schrijft vanavond op Twitter: ,,Mijn gelukwensen voor de journalisten van het AD met het winnen van de Tegel voor hun onderzoek naar Dupont! Een artikel van grote betekenis."

Volledig scherm
Ingrid de Groot en Peter Groenendijk. © Phil Nijhuis

De mening van Van Vollenhoven telt: momenteel is hij voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid en hoogleraar risicomanagement aan de Universiteit Twente. Tot 2011 leidde hij ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Wellicht daarom ook vanavond een tweede, vager bericht. Van Vollenhoven meldt verder: ,,Ik hoop oprecht dat een goed beleid op lange termijn het niet verliest van economische belangen op korte termijn!" 

Peter Groenendijk, een van de prijswinnende journalisten, laat in een reactie weten verguld te zijn met deze bijzondere felicitatie. 

poll

Welk team kies jij?

Welk team kies jij?

  • Friet (41%)
  • Patat (59%)
45725 stemmen