Volledig scherm
© afp

'Lokale zender wil geen homo's op tv'

DordrechtIn Dordrecht is ophef ontstaan nadat een homokoppel door een lokaal tv-programma zou zijn geweerd. De jongens werden op het laatste moment afgebeld omdat er redactieleden werken met bezwaren tegen homoseksualiteit. Dordtse politici reageren verontwaardigd.

Ricardo Pieper (22) en zijn verloofde Darryl Naarden (20) zouden gisteravond in het tv-programma Dordtse Koppen aanschuiven. De redactie zou kort ervoor hebben laten weten dat alleen man-vrouwkoppels gezocht werden.

'Vanwege geloofsovertuiging!' concludeert Pieper zelf op zijn Facebookpagina. 'Dus omdat meneer de producent zwaar christelijk is mogen er geen homokoppels op tv komen?' Ook Naarden is verontwaardigd. De wekelijkse talkshow Dordtse Koppen wordt onder leiding van professionals gemaakt door vrijwilligers van Bonfire, een jongerencentrum in de Dordtse Bonifatiuskerk.

De lokale omroep RTV Dordrecht zendt het programma uit, maar is niet inhoudelijk betrokken. Rob Veenstra, redactielid van het programma Dordtse Koppen, baalt van alle ophef. Volgens hem was het geen uitgemaakte zaak dat de jongens niet mochten komen. 'We wilden er eerst intern over praten.'

Directeur Arjan Verwoerd van RTV Dordrecht liet al snel weten dat hij de zaak tot op de bodem uit wil zoeken. Als er gediscrimineerd zou zijn, dan vindt hij dat 'zeer verwerpelijk'.