KLM bagagepersoneel aan het werk op Schiphol.
Volledig scherm
KLM bagagepersoneel aan het werk op Schiphol. © ANP

Loonsverhoging KLM is volgens bonden sigaar uit eigen doos

Luchtvaartmaatschappij KLM verhoogt alsnog alle lonen voor haar medewerkers. Nadat in coronatijd afgesproken loonsverhogingen werden bevroren vanwege de noodhulp die het bedrijf ontving, krijgen KLM’ers er nu 5 procent bij.

14 reacties

 • Karel Tichmann

  1 maand geleden
  Krijgen KLM’ers er nu 5% bij? Waarvan 50% gaat naar de loonbelasting en die andere 50% wordt opgevreten bij die inflatie. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft het (voorlopige) inflatiecijfer voor april 2022 gepubliceerd: het staat nu op een hoog 11,2+ procent. De bevolking is vergeten dat elke werkgever mag jou natuurlijk een hoger salaris betalen dan het vreselijke minimum slavenloon. Iedereen moet betaald worden wat ze waard zijn. O ja, en werk altijd zoveel mogelijk zwart...
 • JOHN MULDER

  1 maand geleden
  John Mulder @De Laat: geheel mee eens. Zonder overheidssteun zaten de piloten nu thuis met een WW uitkering of wellicht al een bijstandsuitkering. Laten de piloten nu eens de samenleving dankbaar zijn. Zij zien af van de loonsverhoging ten faveure van de collega’s die koffers sjouwen en het grondpersoneel.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  L.Willem Toch raar dat de top mannen van KLM een vette bonus boven op hun jaarloon krijgen !
 • R. Koot

  1 maand geleden
  Ze moesten eerst 13% inleveren na de staatslening. Dus dit is doekje voor t bloeden.
 • Sander van der Graaf

  1 maand geleden
  Wat is het probleem??? Als banken en grote bedrijven op omvallen staan komt er toch altijd ergens geld vandaan. Nu staan er burgers op omvallen !!!!!