Volledig scherm
PREMIUM
Meten is weten, maar dan moet je wel op de goede manier meten! © Aart-Jan Venema

Loopt jouw gezondheid gevaar? Check het met oma's meetlint

Vergeet de weegschaal, vergeet je BMI-score. Met oma's oude meetlint kom je er pas echt achter of je buikje te veel risicovet bevat. 

In de film Twins speelt de grote, gespierde Arnold Schwarzen­egger de tweelingbroer van de kleine, dikke Danny de Vito. Gek genoeg scoren beide mannen een Body Mass Index (BMI) van 34. En dat wil zeggen: obees! (Scoor je lager dan 18,5? Dan heb je ondergewicht. Kom je boven de 25 uit? Ai, te veel vet.) Maar een leek ziet nog dat Danny de Vito meer risico op gezondheidsproblemen loopt dan Schwarzenegger.

 1. NS laat jodenliedje horen in trein, CIDI sprakeloos

  NS laat jodenlied­je horen in trein, CIDI sprakeloos

  ‘Waar komen Joden toch vandaan? Israël, hier ver vandaan. Wonen daar ook Superjoden? Ja, daar wonen Superjoden. Vinden Joden voetbal fijn? Als ze maar voor Ajax zijn!’ Tot grote ergernis van het CIDI liet een conducteur van de NS vannacht dit voetballiedje horen aan passagiers die terug kwamen van het carnaval in Tilburg. ,,Wij zijn met stomheid geslagen dat een professionele organisatie zich hiervoor leent”, zegt woordvoerder Hanna Luden.
 2. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
  grimmige sfeer

  Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

  Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.