Sleepboten trekken de Ever Given los, met hulp van het springtij.
Volledig scherm
PREMIUM
Sleepboten trekken de Ever Given los, met hulp van het springtij. © Boskalis

Lostrekken Ever Given leverde Boskalis roem maar geen poen op: ‘Hebben nog geen cent ontvangen’

Hoeveel geld kreeg Boskalis voor het lostrekken van de Ever Given in het Suezkanaal? Het zou een mooie vraag zijn voor de eindejaarsquiz van 2021. Het antwoord: nog geen euro... ,,We hebben zelfs nooit een contract ondertekend’’, zegt ceo Peter Berdowski tijdens een terugblik.

 1. Pluimveebedrijf van Sijds was eerste met vogelgriep: ‘Elke ochtend angst als ik de deur van de stal open’
  PREMIUM

  Pluimveebe­drijf van Sijds was eerste met vogelgriep: ‘Elke ochtend angst als ik de deur van de stal open’

  Zijn bedrijf had de twijfelachtige eer het huidige vogelgriepseizoen te openen. Maar vraag pluimveehouder Sijds Dijkstra (65) niet of hij zich schuldig voelt over de misère in pluimveeland. Dat is de meest stompzinnige vraag die hem in de afgelopen periode werd gesteld. ,,Alsof mijn bedrijf de verspreider is. Als ik niet de eerste was, was het wel een ander bedrijf.”
 2. OM niet onder de indruk van rapport advocaten MH17-verdachte: ‘Geen deskundig onderzoek’
  strafproces

  OM niet onder de indruk van rapport advocaten MH17-verdachte: ‘Geen deskundig onderzoek’

  De alternatieve scenario’s die door de advocaten van MH17-verdachte Oleg Poelatov zijn opgeworpen, kloppen volgens het Openbaar Ministerie niet. Zo wezen de officieren van justitie dinsdag in het justitieel complex bij Schiphol op een door de verdediging aangehaald rapport over de afvuurlocatie van de Buk-raket waarmee het passagiersvliegtuig uit de lucht is geschoten. ‘Er is hier geen sprake van deskundig onderzoek.’