Volledig scherm
PVV-Kamerlid Bontes © anp

Louis Bontes stapt uit fractiebestuur PVV

Kamerlid Louis Bontes is afgelopen dinsdag per direct uit het fractiebestuur van de PVV gestapt. Ook stopt Bontes als penningmeester van de stichting ondersteuning Tweede Kamerfractie PVV, meldt NRC Handelsblad vandaag.

De stichting regelt financiën en personeelszaken voor de Tweede Kamerfractie van de PVV. Volgens de krant nam Bontes het besluit vanwege de onduidelijkheid over de verantwoording van recente uitgaven van de stichting. Het Kamerlid kon zich ook niet vinden in de werkwijze van het fractiebestuur. Hij wil niet meer verantwoordelijk zijn voor beslissingen van dat bestuur, dat na zijn vertrek nog bestaat uit PVV-leider Wilders en de Kamerleden Agema en Bosma.

Louis Bontes, die sinds 2010 Tweede Kamerlid is, was toegetreden tot het fractiebestuur ten koste van Hero Brinkman, die pleitte voor meer openheid en democratie in de partij. Brinkman stapte op.

  1. Man (77) maakte schaamteloos misbruik van jonge Thaise meisjes

    Man (77) maakte schaamte­loos misbruik van jonge Thaise meisjes

    Een 77-jarige Nederlander heeft vandaag bij de rechtbank in Zwolle een gevangenisstraf van vier jaar tegen zich horen eisen, omdat hij jonge kinderen seksueel zou hebben misbruikt in Thailand en de Filipijnen. De man had honderden zelfgemaakte afbeeldingen en video’s van kinder- en dierenporno in zijn bezit. ,,Hij wist dondersgoed dat de kinderen in een uitzichtloze situatie zaten en maakte hij daar schaamteloos misbruik van”, aldus de officier van justitie.