Volledig scherm
©ANP

Loverboy: Ze maken me kapot

Verdachte S. el M. (30) uit Harderwijk ontkent dat hij geprobeerd heeft om een minderjarig meisje en een autistische jonge vrouw te dwingen tot betaalde seks. Hij zou nooit de bedoeling hebben gehad deze kwetsbare meisjes aan te zetten tot prostitutie.

De vermeende loverboy moest gisteren voor de rechtbank verschijnen en was razend op de rechters, meldt de Stentor. 'Ik begrijp niet waar men allemaal mee bezig is. Ze maken me kapot', riep de verdachte toen hij weggevoerd werd.

Loverboy zelf slachtoffer
El M. ontkent de aantijgingen, maar uit afgeluisterde gesprekken blijkt dat hij samen met het autistische meisje het minderjarige meisje zou 'klaarstomen' om de hoer te gaan spelen. In de rechtszaal beweert de verdachte dat het minderjarige meisje al hoereerde voordat ze hem leerde kennen. Ook het autistische meisje zat al in de prostitutie, aldus de verdachte. El M. vindt dat hij ten onrechte als loverboy wordt gezien. 'Ze zeggen dat er slachtoffers zijn, maar ik ben er zelf een.'

Ongezonde situatie
De officier heeft veel meldingen gekregen van de 'ongezonde situatie' en was niet onder de indruk van het betoog. 'Zij kunnen nog zo hard roepen dat ze vrijwillig hoereerden, maar dat telt niet, omdat El M. overwicht op hen heeft, onder meer door dreigementen.' De verdachte blijft voorlopig in voorarrest en moet 13 maart weer voorkomen.

Steeds meer slachtoffers
Recent onderzoek heeft uitgewezen dat loverboys steeds meer slachtoffers maken. Opvallend is dat ze sneller geweld gebruiken tegen jonge meiden. Het kabinet wil dat de daders langer de cel ingaan en heeft de maximumstraf verhoogd van acht naar tien jaar.