LTO ontevreden met uitkomst eerste stikstofgesprek: ‘Het is te weinig’

met videoHet eerste gesprek tussen bemiddelaar Johan Remkes, ministers en boerenbelangengroepen leidde vandaag niet tot een grote inhoudelijke doorbraak. Ondanks excuses van het kabinet voor het omstreden stikstofkaartje is belangenorganisatie LTO Nederland ontevreden over de speelruimte. ‘Voor nu is het klaar'. 

68 reacties

 • Hans Laats

  1 week geleden
  Hans Laats. Het valt mij op @ J. Schottelndreier, dat het CDA niet of weinig genoemd wordt in deze terwijl juist de CDA eveneens de CU waar DE boeren decennia lang op hebben gestemd en zij waren met de Boeren Leenbank nu de Rabobank de aanjager/motor , dat de boeren moeten uit breiden meer koeien en grote stallen ,daar zij anders geen lening krijgen. Decennia lang hebben de reeks Kabinetten dit probleem genegeerd en leggen de schuld bij JUIST de boeren.
 • Anneke Westenbrink-den Uyl

  1 week geleden
  Boeren subsidie? Nee, Franse boeren. Eten uit het buitenland milieuvriendelijk en duurzaam? Hoe duurzaam en milieuvriendelijk is het om het hier te krijgen? Goedkoper voor de belastingbetaler? Nee, ons eten wordt nog duurder, want de vervoerder moet ook verdienen. Maar, wel F1 in Zandvoort in een natuurgebied, nl. de duinen, maar de boeren moeten weg? Nee, ze hebben de grond van de boeren nodig voor huizen. Gras vangt stikstof op, huizen niet. Denk daar maar eens over na.
 • Andre Eggerding

  2 weken geleden
  @ Nikos Smith,ik snap je frustratie. Maar wat is de oplossing? Welke partij kan de onvrede hier weghalen? Vroeger zou links van deze situatie profiteren. Maar de kiezer wil links niet. Ze zien hoe links regeert in de grote steden. Dat willen ze ook niet.
 • J. Schottelndreier

  2 weken geleden
  @Smith: je vergeet CDA, continu schaalvergroting voor boeren gepusht. Voormalig staatssecretaris Bleeker die de valse PAS verzon, Programmatische Aanpak Stikstof. Roofbouw op de toekomst. Door alle rechters doorgeprikt. Nu voorzitter van de melkveehouders en predikt escalatie! Bij afschaffing van melkquotum wist iedereen wat er ging gebeuren. En nu vermoorde onschuld spelen. Boeren moeten weer zoals hun voorgangers gaan boeren: zelf veevoer verbouwen ipv importeren. Stikstofprobleem opgelost.
 • Anoniem

  2 weken geleden
  Zolang je het fokken van mensen maar blijft belonen, en overbevolking een taboe blijft om te bespreken, heeft al het overige 0 zin om te bediscussiëren. R. De Hooge