Volledig scherm
Archieffoto. © Youtube Still

Luchtballon landt in weiland: koeien gewond en boer boos

Een onverwachte landing van een luchtballon in een weiland bij Waalwijk is gisteravond uitgedraaid op een incident tussen de ballonvaarder en een veehouder en diens zoons.

De ballon met aan boord 20 passagiers landde omstreeks negen uur in een weiland. Volgens de 31-jarige ballonvaarder had hij door gebrek aan wind geen andere keus. De onverwachte landing veroorzaakte paniek onder de 20 koeien die er graasden. Enkele renden tegen het prikkeldraad. Drie herkauwers liepen snijwonden op, eentje liep mank na de confrontatie met de afrastering, zo meldt brandweer112.nl 

Drachtig
Het incident leidde tot een verhitte discussie met de veehouder en diens zoons. Zij kwamen ter plaatse om verhaal te halen. Daarbij liepen de emoties zo hoog op dat de politie werd gebeld. Volgens de veehouder maakte hij zich grote zorgen om zijn koeien omdat een aantal drachtig is. In bijzijn van de agenten werden de gegevens uitgewisseld om de schade af te handelen.

Het bedrijf dat de ballonvaart organiseerde, zegt nog niet te kunnen reageren. 'De verantwoordelijke had gisteravond een ballonvaart en was tot laat bezig,' zo luidt het. De gedupeerde veehouder is nog niet bekend.