Volledig scherm
© ANP

Luigi C. gluurde ook in kleedkamer modellen

'Hockeygluurder' Luigi C. gluurde ook in de modewereld rond. C. regelde jarenlang een backstage-pas van de Amsterdam Fashion Week, voor de ruimtes waar de modellen zich omkleden.

Quote

Backstage foto's maken als de meiden halfnaakt zijn, mag niet

Bianca Toeps van de website Fashionmilk.com

Minstens vier keer had C. een toegangspas als fotograaf en radioverslaggever voor het evenement, waar vooral jonge talentvolle modellen ervaring opdoen.

Nadat vorige week bekend was geworden dat Luigi C. als hockeytrainer bij HGC jarenlang stiekem filmde in de meidenkleedkamer, is ook onder jonge modellen onrust ontstaan. 'Backstage fotograferen als de meiden zich omkleden en halfnaakt zijn, mag niet,' zegt Bianca Toeps van de website Fashionmilk.com. 'Maar een aantal modellen is nu wel bang dat er stiekem is gefilmd met de fotocamera.'

Bekend was al dat Luigi C. graag jonge modellen fotografeerde en er blogs over bijhield. Zijn bemoeienis als fotograaf met de Amsterdam Fashion Week leidde eenmaal tot een incident toen hij samen met een andere fotograaf een van de meiden benaderde voor een fotoshoot op een hotelkamer. De vader van dat meisje waarschuwde destijds de politie. Dat had tot nu toe geen gevolgen voor C.

C. (die ook kinderporno in bezit had en twee veroordelingen aan zijn broek heeft wegens potloodventen) werd eind augustus gearresteerd voor zijn heimelijke films op HGC. Hij zit nog vast.

Op hockeyclub HGC verliep afgelopen weekend alles ogenschijnlijk normaal. Het bestuur houdt morgen een informatieavond voor ouders.