Volledig scherm
© thinkstock

'Lustkapper' duikt na vier jaar weer op in Groningen

De 'lustkapper' uit Drenthe is na vier jaar misschien weer actief. Een vrouw uit de stad Groningen denkt dat ze onder handen genomen door dezelfde man die in Drenthe langs de deuren ging om gratis 'knipbeurten' aan te bieden. De lustkapper kwam vervolgens niet verder dan in het haar woelen en het verknippen van de coupe.

De lustkapper ging jarenlang bij vrouwen in de omgeving van Emmen langs om hun haar te 'doen', vaak zogenaamd namens een kapsalon in de buurt. Meestal liet hij angstige vrouwen met verknipte kapsels achter. Het is niet bekend hoeveel slachtoffers hij heeft gemaakt. Een paar jaar geleden werd hij door de rechtbank in Assen veroordeeld voor aanranding. De man kreeg 180 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden. Volgens de rechtbank heeft de man een 'unieke drang'.

'Hij zit merkbaar in het haar en doet eigenlijk niets wat een kapper doet. Hij zit er alleen in te friemelen. Kennelijk raakt hij daar opgewonden van', zei een politiewoordvoerder vandaag.

Vanwege het signalement en de manier van werken denkt de politie dat het om dezelfde man gaat. Het is niet bekend of hij al vaker vrouwen in Groningen heeft lastiggevallen.

Het is niet duidelijk hoe de nepkapper in contact komt met vrouwen. Mogelijk spreekt hij ze aan op straat, of belt hij ze op. Voor zover bekend plaatst hij geen advertenties. 'Hij geeft zich uit als kapper. Dan blijkt dat hij het helemaal niet kan, maar dat het ook helemaal niet zijn doel is. Hij kickt erop bij vrouwen in het haar te zitten. We zijn bang dat hij nu in Groningen verdergaat', aldus de politiewoordvoerder.