Volledig scherm
© ANP

'Maandag prima weertje voor een snipperdag'

Wie een extra dagje vrij aan het weekend kan vastplakken, moet dat zeker doen. Meteorologen van Weerplaza verwachten voor komende maandag aardig wat zon en een temperatuur van 20 tot 24 graden. ,,Prima weertje voor een ouderwetse ‘snipperdag’.”

Komende maandag stokt de aanvoer van frisse lucht en bereikt zachtere lucht ons land. De temperaturen pakken direct hoger uit. ,,’s Middags wordt het 21 tot 24 graden. Ook op de stranden langs de westkust loopt het kwik op tot boven de 20 graden en is het zonnig”, aldus weerman Raymond Klaassen van Weerplaza.

Ook dit weekend werkt het weer mee. Zaterdag begint zonnig en vooral in het noordwesten en westen blijft het dat. Meer landinwaarts ontstaan stapelwolken die lokaal kunnen uitgroeien tot een bui. In de avond verdwijnen de buien snel en klaart het op. ,,Bij een matige zuidwestenwind blijft het kwik steken tussen 16 en 18 graden. Toch zal het in het westen uit de wind en in de zon heerlijk toeven zijn. Landinwaarts kunnen stapelwolken even de overhand krijgen, waardoor de zon soms wordt afgeschermd”, stelt Klaassen.

Zondag blijft het zo goed als overal droog. Na een nacht met minima tussen 7 en 9 graden wordt het ’s middags zo'n 16 graden op de Wadden tot 19 graden langs de oostgrens. ,,Vooral de ochtend ziet er zeer zonnig uit.”

Pollentijd

Na de buien van de afgelopen dagen en de zonnige perioden in de komende dagen komen de grassen steeds meer tot bloei. Slecht nieuws voor mensen met hooikoorts, want de klachten zullen toenemen. ,,Morgen zorgen buien landinwaarts nog voor het uitwassen van de pollen en dus verlichting, maar zondag en maandag nemen de pollen flink toe, zeker ook als de wind maandag naar het zuidoosten draait.”

Widget door Weerplaza