Volledig scherm
PREMIUM
Nynke de Jong. © Shody Careman

Maarten van der Weijden deed iets wat helemaal niet kán

columnNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

Quote

Ik keek naar hem en raakte ontroerd. Omdat hij iets deed wat helemaal niet kán

Illusionisme, het is niet aan mij besteed. Ik snap dat heel veel mensen er wel van genieten. Er wordt een rookgordijn opgetrokken, je wordt besodemieterd waar je bij staat. ‘Hoe doet hij het?’ ‘Ik had echt niks door!’ ‘Dit kan helemaal niet!’ Het succes van Victor Mids en Hans Klok geeft wel aan dat veel mensen zich graag vrolijk laten besodemieteren.

Ik word er kriegel van. Omdat het niet écht is. Het lijkt alsof een vrouw doorgezaagd wordt, maar het zijn eigenlijk gewoon twee vrouwen in twee kisten: de een met haar hoofd naar buiten, de ander met de benen naar buiten. Ik hou niet van illusies: ik hou van de uitleg. Vertel me hoe je dat doet.

Zondagmiddag reed ik met goede vriendin Claudia de Breij naar Harlingen. Maarten van der Weijden had gezegd dat hij kracht putte uit wat Claudia schrijft en zingt. Dus de organisatie van zijn Elfstedenzwemtocht had gevraagd of zij hem wat steun wilde geven. Ze vroeg me mee, dus daar gingen we.

  1. HAK voert als eerste voedselfabrikant Nutri-Score in: ‘waar wachten we nog op?’

    HAK voert als eerste voedselfa­bri­kant Nu­tri-Sco­re in: ‘waar wachten we nog op?’

    Als eerste in Nederland voert groentefabrikant HAK het voedselkeuzelogo Nutri-Score in. Of het nu een pot appelmoes, doperwtjes, kersen of rode kool is, de etiketten van de HAK-producten worden vanaf 1 september voorzien van het nieuwe logo dat aan de hand van kleuren en lettercodes aangeeft hoe gezond drinken of eten is. Timo Hoogeboom, algemeen directeur van HAK, legt uit waarom zijn bedrijf het voortouw neemt.