Caravans staan op Camping Hatenboer in het stijgende water in de Maas. Vanwege de hoge waterstand in de rivier ontstaan op veel plekken in Limburg problemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Caravans staan op Camping Hatenboer in het stijgende water in de Maas. Vanwege de hoge waterstand in de rivier ontstaan op veel plekken in Limburg problemen. © ANP

Maaswater bereikt hoogste stand: vrees voor erger blijft bestaan

In Limburg wordt de omvang van de ramp die het hoogwater veroorzaakt steeds zichtbaarder. Hele buurten staan onder water, vele honderden mensen zijn al geëvacueerd. Het waterpeil in de Maas heeft vannacht zijn hoogste stand bereikt en kwam niet hoger dan werd verwacht. Een doemscenario lijkt het zuiden van Limburg bespaard te blijven, maar de vrees voor erger in het noorden van de provincie blijft bestaan.

 1. Politiechef (54) ‘die agente zou hebben gedwongen hem te pijpen’ vrijgesproken

  Politie­chef (54) ‘die agente zou hebben gedwongen hem te pijpen’ vrijgespro­ken

  Oud-politiechef Paulo de C. (54) van de politie in Haarlemmermeer is vrijgesproken van verkrachting van een onder zijn gezag staande hoofdagente in 2019. Volgens de rechtbank Midden-Nederland zijn de verklaringen van de vrouw niet bruikbaar voor het bewijs. De vrouw heeft op cruciale punten onvolledig en wisselend verklaard, oordeelt de rechtbank. Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden drie jaar cel geëist.
  Haarlemmermeer
 2. Lubertus en William overleden door de ‘medicijnen’ van Sergio K.: ‘Het was één grote bende’
  PREMIUM

  Lubertus en William overleden door de ‘medicijnen’ van Sergio K.: ‘Het was één grote bende’

  Een verdachte ‘medicijndealer’ die één grote bende in huis heeft en zo mogelijk methadon verkoopt als temazepam. Sergio K. (31) uit Spakenburg ging levensgevaarlijk te werk. Twee Spakenburgers overleden aan een fatale cocktail van pillen en cocaïne en dat hadden er zo maar meer kunnen zijn, zo bleek vandaag in de rechtbank. ‘Coke en alcohol doet iedereen in het dorp. Methadon is echt next level.’
  Spakenburg