Volledig scherm
PREMIUM
De na de steekpartij door de politie neergeschoten Malek F. © AD

Malek F. stak bewust mensen neer, maar kreeg geen celstraf: hoe kan dat?

Malek F. riep 'Allahoe akbar', stak weloverwogen drie mensen neer in Den Haag, maar kreeg vorige week toch geen straf voor een daad die op terrorisme leek. Rechters noemen dat logisch. ,,Maar ik snap de gevoelsmatige commotie.''

Malek F. besloot al 'twee tot drie weken' voor Bevrijdingsdag dat hij mensen wilde doodsteken. Hij kocht twee dagen voor de grote dag een mes hiervoor. En op 5 mei stak hij 'met voorbedachten rade' drie willekeurige voorbijgangers in Den Haag, bij wie hij van een de keel opensneed. Alle drie overleefden als door een wonder, dankzij hulp van omstanders. Bij zijn arrestatie riep F. 'Allahoe akbar', waardoor het incident echt op een terreurdaad leek.

  1. Bekende boerenactivist na tractor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbeleid’
    video

    Bekende boerenacti­vist na trac­tor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbe­leid’

    De 30-jarige Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, is weer op vrije voeten nadat hij maandag werd aangehouden voor betrokkenheid bij een levensgevaarlijk incident met een trekker in Groningen. Hij blijft verdacht van openlijke geweldpleging, maar houdt vol onschuldig te zijn. ,,Ik moest gewoon in Groningen zijn. Voor mezelf, de boeren en voor mijn vader.”