Volledig scherm
Een sigaret. Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Man (24) dreigde ogen van vriendin ‘uit te branden’ met sigaret

Na een ruzie over hun pas geboren dochtertje en de opmerking van zijn vriendin ‘dat hij moest stoppen met blowen’ dreigde een 24-jarige man uit Cuijk afgelopen september de ogen van zijn vriendin ‘uit te branden’ met een sigaret. De rechter veroordeelde hem tot het volgen van een training voor daders van huiselijk geweld.

,,Die training is in Den Bosch”, protesteerde de man luidkeels. ,,Ik heb echt geen tijd om daar iedere keer naartoe te rijden. Als die cursus in Nijmegen was, wilde ik het wel doen. Maar dit gaat toch niet?”

De man uit Cuijk uitte zijn mondelinge bedreiging op 19 september na een forse ruzie over het pas geboren dochtertje van het stel. Zijn vriendin zei tegen de man dat hij moest stoppen met blowen. ,,We kregen daar een discussie over en die is toen uit de hand gelopen”, verklaarde hij. Tegen zijn vriendin zei hij dat hij een schroevendraaier ging pakken en dat hij ‘niet bang’ was om haar ‘dood te maken’.

Huisverbod

De burgemeester van Cuijk legde de man na de ruzie een huisverbod op van tien dagen. Maar na deze tijd kwam hij ‘gewoon’ weer thuis wonen. Sindsdien zou het wel beter gaan met het stel. ,,We laten elkaar bij ruzies nu uitpraten. En als het me teveel wordt, ga ik gewoon naar buiten.” 

De reclassering acht het recidiverisico op korte termijn laag. De training is echter nodig om te voorkomen dat de kans op nieuw huiselijk geweld in de toekomst weer toeneemt.

De man moet verplicht meewerken met de training. Als hij dit niet doet, moet hij dertig uur in de cel doorbrengen.

  1. Nederlandse vriendengroep woest op Duitse politie: 'Als criminele straatracers behandeld!’

    Nederland­se vrienden­groep woest op Duitse politie: 'Als criminele straatra­cers behandeld!’

    Een Nederlandse vriendengroep bestaande uit twaalf mannen is gisteren in Duitsland aangehouden op verdenking van deelname aan een illegale straatrace en het in gevaar brengen van een jonge voetganger, meldt de Duitse politie. De Nederlandse autoliefhebbers, die op weg waren naar Oostenrijk, ontkennen de beschuldigingen en laten een advocaat naar de zaak kijken. ,,We zijn als een stelletje criminele straatracers behandeld!”, briest een van de deelnemers tegen deze nieuwssite.
  2. Zorgen over onveilige scootmobielen: ‘Overheid moet ingrijpen’

    Zorgen over onveilige scootmobie­len: ‘Overheid moet ingrijpen’

    Scootmobielen zijn steeds vaker betrokken bij ernstige of dodelijke verkeersongevallen. Organisaties zoals Veilig Verkeer Nederland trekken opnieuw aan de bel en roepen op tot strengere regels die de veiligheid moeten verbeteren. ,,Wij bieden wel cursussen aan, maar dat is niet genoeg. De overheid moet ingrijpen en de rest moet beter opletten. In het verkeer moet je ouderen op een scootmobiel net zo behandelen als een klein kind op een fiets.”