De politie en hulpdiensten waren snel ter plaatse na de schietpartij
Volledig scherm
De politie en hulpdiensten waren snel ter plaatse na de schietpartij © Rick ten Cate / ProNews Producties

Man (50) overlijdt na schietpartij Groningen, twee anderen gewond

updateEen van de personen die zaterdagavond gewond raakte bij een schietpartij in Groningen is overleden. Het gaat om een 50-jarige man uit Leeuwarden. De twee andere gewonden zijn een 47- en 58-jarige plaatsgenoot van het slachtoffer. Een 24-jarige Groninger is aangehouden voor betrokkenheid.

 1. Ruim duizend patiënten per jaar krijgen ‘onnodig’ defibrillator: Zorginstituut slaat alarm
  PREMIUM

  Ruim duizend patiënten per jaar krijgen ‘onnodig’ defibrilla­tor: Zorginsti­tuut slaat alarm

  Meer dan duizend hartpatiënten per jaar krijgen een interne defibrillator (ICD) terwijl het de vraag is of ze die nodig hebben. Het apparaat helpt niet altijd om overlijden te voorkomen, terwijl wel flinke complicaties kunnen optreden na het implanteren van een ICD. Dat stelt het Nederlands Zorginstituut na onderzoek. Ziekenhuizen zijn daarover niet open genoeg in hun voorlichting.
 2. Containerschepen gewild doelwit van drugskartels: ‘Bemanning moet van cokehandel hebben geweten’
  PREMIUM

  Container­sche­pen gewild doelwit van drugskar­tels: ‘Bemanning moet van cokehandel hebben geweten’

  De politie verwijt de multinationals achter de enorme containerschepen weg te kijken voor hun rol in de wereldwijde cokehandel. Criminelen betalen makkelijk anderhalve ton voor informatie over hun containers met coke. Of ze vragen de bemanning van dergelijke schepen om voor aankomst in de haven drugs overboord te slingeren. Scheepvaartbedrijven zijn een gewild doelwit voor drugskartels.