Politie bij de woning aan de Marco Polostraat na een dodelijke steekpartij.
Volledig scherm
PREMIUM
Politie bij de woning aan de Marco Polostraat na een dodelijke steekpartij. © Meesters Multi Media - Bart Meesters

Man (68) doodt vrouw met 49 messteken, kinderen blijven hem steunen

,,Iedere dag huil ik om haar,’’ zei een 68-jarige man uit Den Bosch vandaag tegen de rechter bij wie hij terechtstaat voor de moord op zijn vrouw. Volgens de officier van justitie heeft hij haar vorig jaar ‘met grof geweld’ om het leven gebracht: ,,U heeft 49 keer op haar ingestoken en de keel doorgesneden.’’ Zijn drie kinderen blijven echter pal achter hem staan: ‘In deze zaak is niemand zo hard geraakt als wij en onze vader’.

,,Het was tak, tak. Ik was een beetje gek geworden’’, verklaart de Bosschenaar van Marokkaanse afkomst via een tolk. Hij zegt zich nauwelijks iets te herinneren van de precieze toedracht. Maar volgens de voorzitter van de rechtbank vertelde de man er juist zeer gedetailleerd over tijdens verhoren bij de politie. 

Die vinden plaats als hij zich op 13 juni 2019 meldt bij het politiebureau. Hij is er op de fiets heengereden vanuit zijn huis aan de Marco Polostraat. Over zijn bebloede broek heeft hij een andere broek aangetrokken. Op het bureau zien agenten een flink bloedende duim. Hij zou gewond zijn geraakt toen zijn vrouw het mes wilde pakken dat op de grond was gevallen.