Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Man doodgestoken in huis voor beschermd wonen in Middelburg

In het Zeeuwse Middelburg is vanavond een man doodgestoken in een gebouw voor beschermd wonen. Een bewoonster van het huis aan het Hof van Sint Pieter is aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij het incident. De toedracht is nog onduidelijk.

Huizen voor beschermd wonen moeten een veilige omgeving bieden voor mensen die (tijdelijk) niet zelfstandig kunnen wonen vanwege bijvoorbeeld psychische of psychosociale problemen. In zulke locaties wonen meerdere mensen samen en krijgen ze begeleiding van sociaal-psychiatrische verpleegkundigen.

Het incident gebeurde volgens de politie rond 21:05 uur in het huis waar zowel de man als de vrouw woonden. Politie, ambulance en een traumahelikopter kwamen ter plaatse, maar de hulp kwam voor de man te laat. De aangehouden vrouw is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht.

De politie verhoort eventuele getuigen en betrokkenen en doet sporenonderzoek in de woning.

  1. Zestien basisscholen week lang dicht: ‘Het is crisis, de minister begrijpt het niet’
    PREMIUM

    Zestien basisscho­len week lang dicht: ‘Het is crisis, de minister begrijpt het niet’

    Ruim vijfduizend Amsterdamse kinderen krijgen volgende week geen les. De Stichting Openbaar Basisonderwijs Westelijke Tuinsteden houdt de deuren van zestien basisscholen dicht om in alle rust na te denken over hoe ze het lerarentekort het hoofd kunnen bieden. Met 25 vacatures, klassen die dit schooljaar nog geen vaste leerkracht hebben gehad en twee scholen die op wankelen staan móet het anders.