Volledig scherm
De omgeving van het huis waarin Bianca om het leven is gebracht, is door de politie afgezet voor forensisch onderzoek. FOTO ANP

Man doodt ex-vrouw, maar spaart kinderen

Het Zeeuwse Breskens is zaterdag opgeschrikt door een familiedrama. De 35-jarige Bianca werd in haar woning gedood, vermoedelijk door haar 47-jarige ex Willem L., die haar eerder al mishandelde en bedreigde. Na zijn daad bracht L. hun kinderen weg en gaf zich aan bij de politie.

Een bewoonster van de Banckertlaan zag Willem L. zaterdagochtend gehaast de woning verlaten met de twee kinderen.

Huilen
'Het was ongeveer kwart voor acht en ik stond op het punt om naar mijn werk te gaan,' vertelt ze aan het AD. 'Ik stond nog binnen toen ik hem met de twee kinderen naar de auto zag gaan. Hij had zijn hoofd naar beneden en was wat gejaagd. Mijn moeder zei dat ze eerder de kinderen had horen huilen.'

Wat zich precies in de woning heeft afgespeeld, is onduidelijk. De politie rondde gisteren het onderzoek in het huis van Bianca af en verrichtte sectie op haar lichaam. Over de toedracht en de doodsoorzaak kan een woordvoerder nog niets zeggen.

Bij de Zeeuwse politie was bekend dat Bianca en Willem relatieproblemen hadden. L. werd op 14 mei al aangehouden omdat hij Bianca mishandelde en bedreigde. Ook bedreigde hij de buurman van het slachtoffer. L. heeft hiervoor een huisverbod van tien dagen gekregen.

L. is gisteren op het politiebureau in Middelburg voor het eerst verhoord. Morgen wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De twee kinderen zijn overgedragen aan jeugdzorg. De openbare basisschool Breskens en de peuterspeelzaal waar ze op zitten, krijgen vandaag begeleiding van hulpdiensten, gemeente en Slachtofferhulp.

Lees meer vandaag in het AD.