Man en vrouw doodgestoken op heide bij Heerlen, politie kent identiteit slachtoffers

UPDATEBij een steekpartij op de Brunssummerheide in Heerlen zijn vanmiddag een man en een vrouw omgekomen. Een wandelaar trof de twee levenloze lichamen aan op zo’n honderd meter afstand van elkaar. Ze lieten hun hond uit in het gebied. De politie weet inmiddels wie het zijn, maar wil daarover niets kwijt. 

De wandelaar trof de dode vrouw tegen het middaguur aan bij het  populaire hondenlosloopgebied aan de westkant van de Brunssummerheide. Deze ooggetuige belde de politie en trof even later ook nog een overleden man aan, op zo'n honderd meter afstand, vertelt hij aan deze krant: ,,Nadat ik het tweede slachtoffer had gevonden ben ik weer teruggerend om de politie te informeren dat er nog iemand was neergestoken. Dit verwacht je niet als je even de hond gaat uitlaten.” 

De politie weet inmiddels wie de slachtoffers zijn maar wil daar uit respect voor nabestaanden vooralsnog niets over kwijt, meldde een woordvoerder vanavond. Of beiden elkaar kenden, blijft dus onduidelijk, evenals wat er gebeurd is. Daarover moet morgen meer duidelijk worden. 
De twee honden die rond de slachtoffers liepen zijn door de Dierenambulance opgehaald en maken het goed. 

(Artikel gaat verder na het kaartje)

Volledig scherm
De politie doet onderzoek op de Brunssummerheide, waar twee doden zijn gevonden. © ANP

‘Niet zo'n fijn stukje’

Volgens buurtbewoners van de plek van het misdrijf gaat het om ‘een niet zo fijn stukje Brunsummerheide’. ,,Sinds de voetbalclub hier weg is, is er geen bedrijvigheid meer.” Het bos zou onder meer een tijdje bekend hebben gestaan als ‘homo-ontmoetingsplek’. ,,Maar het is nu meer een plek waar ‘de onderwereld’ samenkomt”, zo wordt verteld. Een medewerker van een bedrijfje in de buurt stelt juist dat de hondenuitlaatplaats ‘een prima stukje bos is’: ,,Ik loop daar ook altijd met mijn honden.” 

Geweld

De omgeving rond de Brunssummerheide is afgezet, er wordt onderzoek gedaan. Een politiehelikopter is ingezet voor het maken van luchtfoto’s. Er is nog niemand aangehouden en het is vooralsnog onduidelijk wat zich precies heeft afgespeeld in het natuurgebied.

Oorspronkelijk was er volgens de politie en de ooggetuige sprake van een steekincident, maar later sprak de politie over een geweldsincident. Over het eventuele moordwapen kunnen nog geen mededelingen worden gedaan.

Volledig scherm
De Brunssummerheide. © AD/TU
Volledig scherm
De politie doet onderzoek op de Brunssummerheide. © ANP
Volledig scherm
De Brunssummerheide. © Wikimedia