Volledig scherm
© ANP

Man ernstig gewond door ontploffen vuurwerk, drie mensen opgepakt

updateEen man is vanavond in het Limburgse Born ernstig gewond geraakt na een ongeval met vuurwerk. Waarschijnlijk is het vuurwerk ontploft. De politie vermoedt dat er nog meer vuurwerk ligt en doorzoekt het huis. 

Drie personen zijn aangehouden. Mogelijk zijn zij betrokken bij het ongeval, meldt de Limburgse politie. Het gaat om twee mannen en een vrouw.

Het incident gebeurde omstreeks 18.30 uur. De politie denkt dat het vuurwerk in een garage bij een woning  aan de Heierweg in het Limburgse dorp is ontploft. Er is geen brand uitgebroken. De man is gewond naar het ziekenhuis gebracht, maar is niet in levensgevaar.

In de woning trof de politie een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aan, waaronder cobra’s. De exacte hoeveelheid is nog niet bekend. Al het vuurwerk wordt door een gecertificeerde vervoerder afgevoerd, meldt de politie, die nog verder onderzoek doet naar het ongeval.

  1. Brief aan alle Nederlanders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?
    PREMIUM
    Voorpublicatie

    Brief aan alle Nederlan­ders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?

    Op het moment dat een meerderheid van de Nederlanders overtuigd is van klimaatverandering, grote investeringsfondsen aankondigen niet meer te investeren in fossiele energie en de Tesla Model 3 de meest verkochte auto is, komt bestsellerauteur en De Correspondent-medewerker Rutger Bregman met een alarmerende brief aan alle Nederlanders, gratis in boekvorm verkrijgbaar: Het water komt. Klik hier voor de voorpublicatie.