Volledig scherm
© Toby de Kort

Man gewond door 91 kilo zware glasplaat op station Oisterwijk

Een man is vanochtend rond 11.00 uur op station Oisterwijk gewond geraakt door een vallende glasplaat die tegen zijn hoofd terechtkwam. Glaszetters waren bezig om de glasplaat te vervangen. 

Toen de man, op weg naar een ander perron, onder de werkzaamheden liep kwam de glasplaat naar beneden. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. 

Volgens een woordvoerder woog de plaat 91 kilo. ,,De man kon wel zelfstandig de ambulance in, dus in die zin lijkt het mee te vallen. Maar met hoofdletsel weet je het nooit.’’

Volgens een omstander was de man wel bij kennis. De politie en de inspectie SZW, voorheen de Arbeidsinspectie, onderzoeken het voorval. Ook ProRail onderzoekt als opdrachtgever de toedracht van het ongeluk. 

De voetgangerstunnel onder het spoor is pas sinds een jaar in gebruik. 

Volledig scherm
© Toby de Kort
Volledig scherm
© Foto: Toby de Kort
Volledig scherm
© Toby de Kort
  1. Handen Nederlandse steenhouwer jeuken om Notre-Dame aan te pakken

    Handen Nederland­se steenhou­wer jeuken om No­tre-Da­me aan te pakken

    Roderick Nijenhuis’ handen jeuken. De commercieel directeur en natuursteendeskundige van de firma Slotboom Steenhouwers uit Winterswijk zou dolgraag betrokken raken bij de restauratie van de Notre-Dame in Parijs. Gothische ornamenten gedetailleerd reconstrueren? ,,Kom maar door met die klus”, staat de 50-jarige specialist nu al te popelen. Alleen de ingestorte vieringstoren uit 1846 hoeft wat hem betreft niet terug. ,,Die ranke spits was niks anders dan een bouwkundig orgasme van de Franse architect Eugène Viollet-le-Duc.”