Jaap van Dissel van het RIVM tijdens een technische briefing in de Tweede Kamer over het coronavirus.
Volledig scherm
Jaap van Dissel van het RIVM tijdens een technische briefing in de Tweede Kamer over het coronavirus. © ANP

Man krijgt zes maanden cel voor bedreigen Van Dissel

De 34-jarige Dennis B. uit Enschede moet zes maanden de cel in voor het bedreigen van RIVM-baas Jaap van Dissel en van burgemeester Christiaan van der Kamp (Bodegraven-Reeuwijk). De helft van de straf is voorwaardelijk, kreeg de man vanmiddag te horen van de politierechter in Den Haag. 

 1. Reacties op ontsnapte tbs’er: ‘Een tbs’er met begeleid verlof heeft een 100 procent kans om te ontsnappen’
  22

  Reacties op ontsnapte tbs’er: ‘Een tbs’er met begeleid verlof heeft een 100 procent kans om te ontsnappen’

  ‘We moeten niet vreemd opkijken als zo’n vreselijk incident als dit gebeurt. Dat is het risico. Het is net Russische roulette. Alleen zijn er nu geen kogels in het spel’ en ‘Feliciteer elke Marokkaanse Nederlander die je tegenkomt van harte met de overwinning van Marokko’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van zaterdag 3 december verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 2. Heksenjacht op GGD-medewerkers via Telegram, directie doet aangifte: 'Wij nemen dit zeer hoog op’
  complotdenkers

  Heksen­jacht op GGD-medewer­kers via Telegram, directie doet aangifte: 'Wij nemen dit zeer hoog op’

  In een omstreden Telegram-groep is vandaag een heksenjacht ontstaan op enkele vaccinatiemedewerkers van de GGD. Complotdenkers delen de namen van vaccineerders met elkaar, met oproepen als ‘ruim deze moordenaars van de straat’, ‘jagen maar’, ‘laat deze engnek de kerst niet halen’ en ‘alles kan kapot’. Koepelorganisatie GGD GHOR Nederland heeft ‘met ontzetting’ kennisgenomen van deze berichten en heeft aangifte gedaan.