Volledig scherm
© ANP

Man probeert meisjes te ontvoeren

UpdateDe politie is op zoek naar een man die in de Brabantse plaatsen Oud-Gastel en Oudenbosch geprobeerd heeft meerdere meisjes afzonderlijk van elkaar in zijn auto te lokken.

In geen van de vier gevallen lukte het om de meisjes langdurig te ontvoeren, maar een 5-jarig meisje werd in haar woonplaats Oudenbosch wel eventjes meegenomen in de auto.

In Oud-Gastel startte de politie al met een zoektocht naar een man die een 12-jarig meisje had aangesproken. Nadat zij weigerde mee te gaan, schakelde zij de politie in. Even later gebeurde het incident met het 5-jarige meisje.

Naar aanleiding van de berichtgeving over deze voorvallen, meldden zich nog twee andere meisjes die in de loop van de middag in Oudenbosch waren lastig gevallen. Geen van deze meisjes ging met de verdachte mee. De politie vermoedt dat het in alle gevallen om dezelfde dader gaat.

  1. Geen regels voor kindvloggers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’
    PREMIUM

    Geen regels voor kindvlog­gers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’

    Ze testen cosmeticaproducten, spelen met speelgoed of maken slijm. Hun video’s worden miljoenen keren bekeken en adverteerders betalen grof geld. Geen wonder dat het aantal kindvloggers met een eigen YouTube-kanaal is geëxplodeerd. Hoewel de regels voor kinderarbeid streng zijn, lijken kindvloggers vrij spel te hebben. En dat is een probleem, vinden experts. ,,Een kind is geen verdienmodel.”