Volledig scherm
Foto ter illustratie: een schaap bij de slager voor het geslacht wordt. © anp

Man steelt schaap en slacht het op straat

De politie heeft donderdag in Spaarndam op straat een man aangehouden die met bloedende handen een mes vasthield. Na onderzoek bleek dat de verdachte een schaap van een boer had gestolen en het daarna in het openbaar had geslacht.

Op Facebook schrijft de politie Haarlem, waar Spaarndam onder valt, over het voorval onder de opmerking 'Geen dag is hetzelfde'. Agenten hadden donderdagochtend een melding gekregen dat een man met bloed aan zijn handen een mes vast hield bij een supermarkt. Toen de politie ter plekke kwam, fouilleerden en arresteerden ze de man. Het mes werd verderop gevonden.

De man zei dat hij bloed aan zijn handen had omdat hij net een schaap had geslacht. Naar eigen zeggen had hij het schaap gekocht om het op te eten. De politie vond inderdaad een dood schaap op straat. Het dier bleek niet gekocht, maar gestolen uit de stal van een boer. De eigenaar van het dier heeft aangifte gedaan. De openbare slager wordt niet alleen verdacht van diefstal maar ook van dierenmishandeling.