Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Mannen zijn zo dronken dat blaastest-apparaat van politie het begeeft

Na een gezellig avondje in de kroeg dronken op de brommer naar huis gaan is tot daar aan toe. Slingerend over de weg rijden, nauwelijks op je benen kunnen staan en zóveel alcohol op hebben dat het blaastest-apparaat van de politie het begeeft, dat is een ander verhaal.

De politie in Geldrop vond het zo onverantwoord dat ze het verhaal deelt op Facebook. In de nacht van vrijdag op zaterdag hield zij twee mannen aan. Zij reden slingerend over de hele rijbaan naar huis, op de brommer. ,,Reden voor een controle", aldus de politie.

Laveloos

Ze konden tijdens de controle niet op hun benen blijven staan. Ook afstappen en de bromfiets overeind houden, lukte het laveloze duo nauwelijks. Ze werden daarom afzonderlijk van elkaar getest op het bureau.

Daar blies de eerste man vierenhalf keer de toegestane hoeveelheid. In combinatie met de penetrante lucht van alcohol die om de man heen hing, zorgde dat ervoor dat het testapparaat een storing kreeg. Zo kon de tweede man niet meer blazen.

Na ruim drie kwartier lang luchten, lukte het wel. De tweede feestvierder blies vier keer de toegestane hoeveelheid. Ook was zijn rijbewijs ongeldig verklaard en was zijn ID-bewijs al jaren verlopen. Beide mannen moeten zich verantwoorden bij de rechter.