Marco Kroon is het niet eens met de boete voor wildplassen die hij kreeg tijdens carnaval vorig jaar. Volgens hem was er sprake van overmacht.
Volledig scherm
Marco Kroon is het niet eens met de boete voor wildplassen die hij kreeg tijdens carnaval vorig jaar. Volgens hem was er sprake van overmacht. © ANP

Marco Kroon tegen rechter: ‘Wildplassen was pure overmacht’

De in opspraak geraakte Marco Kroon noemt zijn wildplas-actie tijdens carnaval vorig jaar ‘pure overmacht’. Alles had hij er aan gedaan om netjes naar een toilet te kunnen gaan, vertelde hij aan de kantonrechter, maar hij kon echt niet anders meer.  

 1. LIVE | Kuipers waarschuwt voor nieuwe golf door Britse variant, Bruls stoort zich aan lobby zorgspecialisten
  Coronablog

  LIVE | Kuipers waarschuwt voor nieuwe golf door Britse variant, Bruls stoort zich aan lobby zorgspecia­lis­ten

  De Britse variant van het coronavirus kan in maart tot een nieuwe coronagolf in Nederland leiden. Daarmee kan de druk op de ziekenhuizen nog groter worden dan die al is geweest. Daarvoor waarschuwt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ). Wereldwijd zijn er al meer dan 2 miljoen mensen overleden aan Covid-19 sinds het uitbreken van de coronapandemie, meldt de Johns Hopkins Universiteit. Ook vandaag volgen we alle ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog. Het nieuws van de afgelopen dagen lees je hier terug.
 2. Wéér gedoe rond boek Marco Kroon: ‘Defensie oefent druk uit om geen promotie te maken’

  Wéér gedoe rond boek Marco Kroon: ‘Defensie oefent druk uit om geen promotie te maken’

  De omstreden oorlogsheld Marco Kroon is door Defensie op het matje geroepen omdat hij reclame maakte voor een oorlogsroman waarin hij een van de hoofdrollen speelt. Dat stelt Kompas, de uitgeverij van het boek. Defensie bevestigt dat er inderdaad een gesprek is geweest met Kroon, maar spreekt tegelijkertijd van een storm in een glas water. ,,Het is absolute nonsens dat er sprake zou zijn van arbeidsrechtelijke consequenties.”
 1. Dit was Nederland vandaag: vrijdag 15 januari
  Play

  Dit was Nederland vandaag: vrijdag 15 januari

 2. Einde Rutte III is een feit: 'Het hele systeem heeft gefaald'
  Play

  Einde Rutte III is een feit: 'Het hele systeem heeft gefaald'