Volledig scherm
PREMIUM
Marco van Basten Holland na één van zijn drie goals tegen Engeland bij het EK van 1988. © BSR Agency & Linda Stulic

Marco van Basten: Ik bevond me op de bodem van mijn bestaan

InterviewMarco van Basten (55) heeft zijn demonen achter zich gelaten. ,,Ik bevond me op de bodem van mijn bestaan.’’ Met aandacht heeft hij weinig op. Sterker: hij voelt zich het best in de luwte. Om die reden kijkt hij - eerlijk is eerlijk - ‘met enige vertwijfeling’ naar de komende week, waarin de biografie BASTA wordt gepresenteerd en hij opnieuw de krantenkolommen zal vullen.

De officiële doop van het boek, maandagavond in de Amsterdamse Stadsschouwburg, in aanwezigheid van vrienden en oud-collega’s, dáár kijkt Van Basten naar uit, maar ‘het circus eromheen’ roept bij hem enige weerstand op.

En dan was er vorig weekeinde ook nog de giftige combinatie van een verbale uitglijder en een per ongeluk openstaande microfoon, tijdens een wedstrijdanalyse bij Fox Sports. Een misplaatste grap, erkende hij meteen - maar de verontwaardiging over een gevalletje ‘oliedomme voetbalhumor’ was toen al all over the place, met een berisping van de sportzender als gevolg.

  1. Het nieuwe kalifaat in Noordwest-Afrika en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Het nieuwe kalifaat in Noord­west-Afri­ka en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Verslaggever Bob van Huet is morgen te gast in de Ochtend Show to go om te praten over de groeiende Islamitische Staat in Noordwest-Afrika. Ook tv-columnist Angela de Jong is te gast om onder meer te praten over de programma’s Dancing on Ice en Kopspijkers. Daarvoor spreken we ook met cabaretier en presentator Jack Spijkerman. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.