Volledig scherm
Marcus (links) wordt verdacht van de moord op zijn schoonmoeder. © Privéfoto

'Marcus' smeekte om opname voor gruwelijk familiedrama

De ene dag wordt je moeder vermoord door je vriend, een dag later moet je naar het ziekenhuis omdat je op punt van bevallen staat. In Maasbommel speelde zich dit weekeinde een ongekend familiedrama af.

Quote

Marcus smeekte om opgenomen te worden

Straatgenoot

Sinds een paar weken woonden ze ineens met z'n zessen in één huis: Lea en Fred, Lea's dochter Laura en haar vriend, plus hun twee piepjonge kinderen. En bewoner nummer zeven van het huis aan de Velddijksestraat is op komst: Laura is hoogzwanger.

Om die reden ook was Laura's gezin tijdelijk ingetrokken bij haar moeder en Fred, de vriend van haar moeder. Het stel woont eigenlijk in Eindhoven, maar het ging al een tijdlang niet zo best met Laura's vriend. 'Marcus', zoals Fred hem noemde, zat niet lekker in zijn vel: hij was depressief. Met de kinderkamer in Eindhoven wilde het ook al niet vlotten, dus had Lea gezegd: komen jullie maar voor een tijdje bij ons.

Maar het bleef niet goed gaan met Laura's vriend. Buren van de familie vertellen dat Marcus afgelopen vrijdag naar de huisarts ging en werd doorverwezen naar een hulpverleningsinstantie in Tiel.

Medicatie
,,Daar smeekte hij om opgenomen te worden, in Eindhoven was hij ook al cliënt bij een instelling", vertelt een van de straatgenoten die vlakbij woont. "Maar ze vonden opname niet nodig. Wel vonden ze dat de medicatie moest worden verhoogd."

Een dag later vond het gruwelijke drama plaats. De exacte aanleiding waarom Marcus door het lint ging is nog niet helder, maar hij stak Lea zo ernstig neer dat ze overleed. Directe buurman Tjebbe Wiersma zag Laura onder het bloed naar buiten rennen:,,'Hij heeft mijn moeder vermoord', schreeuwde ze", zegt Wiersma.

Volgens de buren zou Marcus zichzelf na enige tijd hebben aangegeven bij de politie. Laura is met haar twee kinderen en Fred nu naar een huis van een familielid vertrokken. Een van de buren kreeg gisteren een berichtje dat Laura naar het ziekenhuis is gegaan, omdat ze zich zorgen maakte over haar nog net niet geboren baby. Gisteravond hoorden de buren dat het met de ongeboren baby gelukkig nog goed lijkt te gaan.

Slechte B-film
,,Ze kan ook nog eens echt elk moment bevallen. Het is een slechte B-film", zegt de buurman. De politie wil nog weinig zeggen over de achtergronden van het drama. Burgemeester Steenkamp van West Maas en Waal spreekt wel al van een 'verschrikkelijk familiedrama'.

  1. De niet te stuiten opmars van Farmers Defence Force: ‘Ze moeten naar ons luisteren’
    PREMIUM

    De niet te stuiten opmars van Farmers Defence Force: ‘Ze moeten naar ons luisteren’

    Voor veel boeren is de geest uit de fles. Geholpen door de acties in de provincies trekken woensdag duizenden agrariërs en medestanders richting RIVM en het Binnenhof in Den Haag om weer aandacht te vragen voor het stikstofbeleid dat in hun ogen niet deugt. Aan de wieg van het protest staat Farmers Defence Force, een jonge beweging die onstuimig groeit en weigert water bij de wijn te doen. Maar er klinkt ook (interne) kritiek op de werkwijze van het nieuwe ‘boerenleger’. ,,We moeten onze hand niet overspelen.’’