De Zr. Ms. Karel Doorman bij aankomst in de haven van Philipsburg op Sint Maarten, op 24 april.
Volledig scherm
De Zr. Ms. Karel Doorman bij aankomst in de haven van Philipsburg op Sint Maarten, op 24 april. © ANP

Marechaussee onderzoekt ‘aanranding matroos’ op Karel Doorman

De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar een zedenincident dat zich afgelopen weekeinde zou hebben voorgedaan aan boord van Zr. Ms. Karel Doorman. Tegen een marineofficier is aangifte gedaan. Het gaat om meerdere aanklachten, ook vanwege eerdere seksueel getinte misdragingen. 

,,We zijn aan boord geweest om verklaringen op te nemen. We gaan nu onderzoeken wat er precies is gebeurd", zegt een woordvoerder naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf.

Het bevoorradings- en ondersteuningsschip bevindt zich sinds begin vorige maand in het Caribisch gebied voor coronahulpverlening. Volgens bronnen aan boord zou een een mannelijke officier afgelopen weekeinde een matroos hebben aangerand. Hij besloot daarop aangifte te doen. Daarop kwamen twee marechaussees aan boord die een onderzoek begonnen en verklaringen opnamen. Hun aanwezigheid was voor twee andere matrozen aanleiding om ook aangifte te doen. De betrokken officier is inmiddels van boord gegaan.

  1. LIVE | Luchtvaart vreest 120 miljard aan extra schulden, geboorte­dorp Doutzen Kroes wordt ‘één groot terras’

    De schulden van luchtvaartmaatschappijen lopen dit jaar naar verwachting op met 120 miljard dollar door de coronacrisis. Dat verwacht de internationale belangenvereniging voor de luchtvaart IATA. Vliegmaatschappijen zagen hun kas door de crisis in rap tempo leegraken, nadat door reisbeperkingen wereldwijd nog amper vluchten mogelijk werden.Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het oude blog terug.
  2. Kelder en Derksen lijnrecht tegenover elkaar in AD-show: Al die ic-verhalen, wat heeft het opgeleverd?
    TV-SHOW NL NA CORONA

    Kelder en Derksen lijnrecht tegenover elkaar in AD-show: Al die ic-verhalen, wat heeft het opgeleverd?

    Hebben alleen mensen die gezond leven straks nog recht op levensreddende zorg? En blijven we afstand houden, ook als de crisis voorbij is? Het waren belangrijke vragen die langskwamen in De Toekomst van Nederland, ons leven na corona. De gezamenlijke talkshow van het Algemeen Dagblad en Hart van Nederland was dinsdagavond twee uur lang te zien op SBS6. Hieronder lees en bekijk je de highlights van de uitzending.