Volledig scherm
Marietje belt in © videostill

'Marietje' uit KPN-commercial belde echt naar haar vader

VideoEen KPN-reclame waarin een spreker voor een volle zaal per ongeluk zijn dochtertje belt, roept veel reacties op. De beelden van de zakenman die zijn kind welterusten wenst, doen het bij veel kijkers goed. Anderen vinden het over de top. De vertedering bij hoofdrolspeler Yoeri van Alteren blijkt in elk geval niet gespeeld.

Van Alteren wist wel dat hij niet in Mumbai was om écht een zaal met Indiase mensen toe te spreken over duurzaamheid. Maar hij wist niet dat zijn dochter live in beeld zou komen op het grote scherm achter hem. ,,Het reclamebureau had verteld dat er archiefbeelden op het scherm vertoond zouden worden”, zegt Van Alteren, voormalig commercieel directeur van afvalbedrijf Van Gansewinkel en nu duurzaam ondernemer.

In plaats daarvan was ondertussen met de moeder van de vierjarige Marietje afgesproken dat dochterlief echt aan de lijn zou komen. ,,Je ziet dat ik even van mijn stuk ben, in die commercial”, vertelt Van Alteren. ,,Dat maakt het heel bijzonder om terug te zien.”

Volledig scherm
Yoeri van Alteren met dochter Marietje © privebeeld

,,Hallo lieve Marietje, ik sta voor een zaal vol met mensen schatje”, zegt Van Alteren in de commercial. ,,Ik ben in India! Ga je lekker slapen?”

Marietje zelf, vier jaar oud, beseft niet echt dat miljoenen Nederlanders haar gezicht nu kennen, ze vindt het vooral leuk om met haar vader het filmpje terug te zien. ,,Af en toe gaan we nog even zitten, om samen te kijken. Dat is een beetje ons momentje.”

Dat ‘momentje’ is door het reclamebureau dus zorgvuldig tot stand gebracht, en roept veel reacties op. Veel kijkers vinden het uiterst schattig, een andere groep vindt het veel te sentimenteel. Hieronder een greep uit de reacties.

  1. Droomvakantie met vriendje eindigt in nachtmerrie: Nederlandse (24) ontsnapt aan dood bij overval
    PREMIUM

    Droomvakan­tie met vriendje eindigt in nachtmer­rie: Nederland­se (24) ontsnapt aan dood bij overval

    De Antwerpse kleermaker Tommaso Bordoni (29) en zijn Nederlandse vriendin Linsey de Waele (25) zijn aan de dood ontsnapt bij een overval in Zuid-Afrika. Het koppel was met vakantie in het land, toen Tommaso op de avond van Valentijn plots oog in oog stond met twee gewapende kerels in de slaapkamer van hun verblijf. ,,Ik was zeker dat ze me zouden vermoorden”, vertelt de Belg - die sindsdien gekweld wordt door paniekaanvallen - tegen deze nieuwssite.