Mark Rutte: Ik wil zorg zoals in De Vijverhof

Als het later nodig wordt, zou VVD-lijsttrekker Mark Rutte best tevreden zijn met de zorg zoals De Vijverhof in Capelle aan den IJssel die levert. De premier maakte er gisteren een rondgang.

Volledig scherm
Minister president Mark Rutte in verzorgingshuis de Vijverhof Capelle aan den IJssel om zijn VVD zorgplan bekend te maken © Frank de Roo
Quote

Je ziet hier gewoon dat de mensen dolgeluk­kig zijn. Ik hoop niet dat het nodig is, maar zo wil ik het ook.

Mark Rutte

VVD-lijsttrekker Mark Rutte loopt breed glimlachend De Vijverhof binnen, waar een groepje bewoners en vrijwilligers aan een Indische maaltijd zit. Hij kent het huis, van een eerdere ronde door Nederland om uit te zoeken waarom de beste verpleeghuizen zo goed presteren.

,,Dit is een van de beste huizen'', zegt trotse bewoner Kees Verzijl tegen de premier, terwijl hij van zijn kippenpoot eet. ,,Dat weet ik", zegt Rutte. ,,Ik was hier al eerder.'' Vrijwilligster Corrie Zwaans vertelt dat ze al 28 jaar hier werkt. ,,Met de bingo, ook op donderdag en zondag. En op afroep.''

Rutte neemt na zijn rondgang afscheid van de ouderen en zegt: ,,Je ziet hier gewoon dat de mensen dolgelukkig zijn. Ik hoop niet dat het nodig is, maar zo wil ik het ook.'' Rutte sprak met managers, bewoners en directeuren op zoek naar het antwoord waarom zij het goed doen en anderen slecht.

  1. ‘Jij nam me mijn lieve Roos af... Je bent een lafaard’
    vader schrijft tramschutter

    ‘Jij nam me mijn lieve Roos af... Je bent een lafaard’

    René Verschuur verloor door de aanslag op een tram in Utrecht zijn dochter Roos (19). Het verdriet gaat nooit meer weg en hij vindt het ondraaglijk dat verdachte Gökmen Tanis maandag wil wegblijven bij zijn proces. Verschuur schreef hem daarom een brief die wij vandaag publiceren. Verschuur voelt zich tot op de dag vandaag schuldig. ,,Nooit nam ze de tram. Ik begon erover”, vertelt hij openhartig in een interview.