Volledig scherm
Premier Mark Rutte. © REUTERS

'Mark Rutte valt wel degelijk op vrouwen'

Vierentwintig uur optrekken met Mark Rutte was voor Privé-verslaggeefster Barbara Plugge lang genoeg om te stellen dat de premier 'wel degelijk op vrouwen valt.' Zo is hij dol op vrouwen als nieuwslezeres Sacha de Boer en presentatrices Sophie Hillebrand en Daphne Deckers.

Privé-coryfee Barbara Plugge was vanochtend te gast in het programma 'Business Class' van Harry Mens. Daar besprak ze de hoogtepunten uit haar loopbaan bij het weekblad, waar ze eind dit jaar afscheid neemt omdat ze 65 wordt. Ze sprak met de presentator over het spraakmakende interview met Mark Rutte dat ze maakte in 2006, toen hij VVD-lijsttrekker en ook al single was.

Weinig interesse
'Vrouwen en mannen zeggen vaak: valt hij nou op vrouwen of niet,' legt Mens haar voor. 'Hij valt wel degelijk op vrouwen,' antwoordt Plugge daarop. 'Hij is zo bezig met dat werk, dat hij nu ook niet zo geïnteresseerd is in vrouwen, als levenspartner dan.'

In 2006 onthulde Rutte dat zijn voorkeur uit gaat naar 'sterke, mooie carrièrevrouwen'. Hij knapt af op vrouwen die een legging dragen of een jurk met een decolleté terwijl 'het echt niet meer gaat'.

Kleinkinderen
De destijds 39-jarige VVD'er liet weten te denken dat hij een goede man zou zijn. Hij houdt er namelijk van om de handen uit de mouwen te steken en weet naar eigen zeggen alles van schoonmaken. De politicus zei dat hij misschien wel vijftien kleinkinderen wil.

In 2012 is de voormalig lijsttrekker inmiddels premier, maar een levenspartner vond hij nog niet. Hij kondigde in datzelfde interview aan dat 'mochten zijn wensen niet uitkomen hij niet bij de pakken neer zou zitten'. 'Diep ongelukkig zal ik niet worden.'