Volledig scherm
Sinds het theehuis in winkelcentrum De Lindenhorst werd gesloten, is er onrust in de Edense wijk. © ANP

Marokkaanse consul in gesprek met jongeren Ede

De Marokkaanse consul-generaal Khalid Guelzim gaat in overleg met Marokkaanse groeperingen in Ede. Dat heeft hij donderdag toegezegd in een gesprek met de Edese burgemeester Cees van der Knaap en de politie. Jongeren - veelal van Marokkaanse afkomst - zorgen al een tijdje voor ongeregeldheden in de buurt.

Stichting Samenstede (die zich inzet om de leefbaarheid van inwoners van Ede te vergroten) en de moskee Al Mouahidin hebben in een verklaring al afstand genomen van de gebeurtenissen in de wijk Veldhuizen in Ede.

Ongeregeldheden
Een groep van tientallen jongeren - meestal van Marokkaanse komaf - zorgt sinds enige tijd voor ongeregeldheden in met name het leegstaande winkelcentrum De Lindenhorst in Ede. Daar was tot voor kort een theehuis dat door jongeren werd bezocht. Dat is wegens de sloop onlangs gesloten.

Overleg
Van der Knaap: ,,De Marokkaanse consul-generaal heeft zich uitgebreid laten informeren over de gebeurtenissen en het gedrag van een groep Marokkaanse jongeren in de wijk Veldhuizen. Hij gaat op korte termijn in overleg met vertegenwoordigers van verschillende Marokkaanse groeperingen in Ede alsmede het bestuur van de Marokkaanse moskee. Hetgeen ik toejuich.''

Verklaring
Van der Knaap is ook blij met de verklaring van Samenstede en de moskee. ,,Deze verklaring maakt duidelijk dat het overgrote deel van de Edese Marokkaanse gemeenschap de ongeregeldheden scherp afwijst en haar best doet om de verhoudingen in de wijk Veldhuizen weer zo snel mogelijk te normaliseren.''