De SVB heeft de ouderen gevraagd hun Marokkaanse identiteitsnummer door te geven. Daarmee krijgt de instantie zicht op eventueel bezit van huizen en grond in Marokko.
Volledig scherm
De SVB heeft de ouderen gevraagd hun Marokkaanse identiteitsnummer door te geven. Daarmee krijgt de instantie zicht op eventueel bezit van huizen en grond in Marokko. © anp

Marokkaanse vereniging: werk niet mee met SVB

Een Marokkaanse vereniging in Amsterdam roept Marokkaanse ouderen op om voorlopig niet mee te werken aan een verzoek van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Die heeft de ouderen gevraagd hun Marokkaanse identiteitsnummer door te geven. Daarmee krijgt de instantie zicht op eventueel bezit van huizen en grond in Marokko, waarmee de SVB uitkeringsfraude wil tegengaan.

  1. Verdachte (38) aanslagplan priklocatie Den Helder vrijgesproken: ‘Terroristisch motief staat niet vast’

    Verdachte (38) aanslag­plan prikloca­tie Den Helder vrijgespro­ken: ‘Terroris­tisch motief staat niet vast’

    Een 38-jarige man uit Den Helder is vrijgesproken van het voorbereiden van een terroristisch misdrijf door het plannen van een ontploffing bij een priklocatie in maart in zijn woonplaats. Hoewel de rechter vindt dat er ‘sterke aanwijzingen’ zijn dat hij een vuurwerkbom naar binnen wilde gooien, is het ‘niet vast komen te staan dat hij een terroristisch oogmerk had’.