Marokko-reis voor 5000 Nederlanders in rook op, Transavia tast in duister over repatriëring

geen vluchten meerLuchtvaartmaatschappij Transavia weet nog steeds niet of Marokko repatriëringsvluchten uit Nederland zal toestaan. Het Noord-Afrikaanse land verbiedt sinds middernacht alle vluchten uit Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Alle normale uitgaande vluchten zijn tot 27 oktober geannuleerd. Het aantal boekingen was door de herfstvakantie relatief hoog, waardoor zeker 5000 mensen hun vliegreis niet door zien gaan.

62 reacties

 • J.C. Phitphan

  1 jaar geleden
  Ik woon in het buitenland, en hier is het zo dat er zomaar besloten kan worden om een district, of zelfs een provincie af te sluiten omdat er teveel besmettingen zijn, en als ik dan besluit om TOCH het risico te nemen, wie heeft er dan schuld aan als ik niet meer terug kan??? Volgens mij maar 1, en dat ben ik zelf, snap dit geneuzel niet zo, kijk in de spiegel, je neemt het risico en als het mis gaat, moet je op de blaren zitten, wijzen naar anderen is voor kleuters.
 • jan van Blitterswijk

  1 jaar geleden
  Wordt binnenkort voor de derde keer gevaccineerd en wie weet hoeveel vaccinaties er nog volgen. Als er een moment zou komen dat ik tot mijn haarwortels gevuld sta met het vaccin dan nog haal ik het niet in mijn hoofd om naar een minimaal oranje land te reizen. Mijn familie woont namelijk in zo'n risico gebied en gelukkig heb ik ze daardoor al jaren niet meer ontmoet.
 • M Waarhold

  1 jaar geleden
  @Ruud Janssen, ja het stond er een beetje beroerd idd. Maar als je een keuze hebt, is iedereen vrij daar een keuze in te maken dus kan je ander niet veroordelen om die keuze. En dat je dan niet terug kan is je eigen schuld of oorzaak gevolg. Maar je kan die mensen niet de schuld geven maar de regelgeving wel.
 • Wilhelmus Liebrand

  1 jaar geleden
  Boontje komt om z,n loontje , dat krijg je als je al 1,5 jaar hét slechtste jongetje van de klas bent in de EU wat covid bestrijding aangaat. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden,en dat alleen om een land vol betweterige ,over het paard getilde drammers zoet te houden die niet in willen zien dan het menens is.
 • J. Schottelndreier

  1 jaar geleden
  @Toby Louwen: Hoezo is reizen een recht? Staat dat in de wet? In het Handvest van de VN? En wie moet er voor zorgen dat je dat 'recht' kunt uitoefenen? Ik zeg: lopen en fietsen okee, maar vliegen maximaal 3000 km/j pp., opsparen mag. En op eigen risico.