Marokko-reis voor 5000 Nederlanders in rook op, Transavia tast in duister over repatriëring

geen vluchten meerLuchtvaartmaatschappij Transavia weet nog steeds niet of Marokko repatriëringsvluchten uit Nederland zal toestaan. Het Noord-Afrikaanse land verbiedt sinds middernacht alle vluchten uit Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Alle normale uitgaande vluchten zijn tot 27 oktober geannuleerd. Het aantal boekingen was door de herfstvakantie relatief hoog, waardoor zeker 5000 mensen hun vliegreis niet door zien gaan.

64 reacties

 • J.C. Phitphan

  3 maanden geleden
  Ik woon in het buitenland, en hier is het zo dat er zomaar besloten kan worden om een district, of zelfs een provincie af te sluiten omdat er teveel besmettingen zijn, en als ik dan besluit om TOCH het risico te nemen, wie heeft er dan schuld aan als ik niet meer terug kan??? Volgens mij maar 1, en dat ben ik zelf, snap dit geneuzel niet zo, kijk in de spiegel, je neemt het risico en als het mis gaat, moet je op de blaren zitten, wijzen naar anderen is voor kleuters.
 • jan van Blitterswijk

  3 maanden geleden
  Wordt binnenkort voor de derde keer gevaccineerd en wie weet hoeveel vaccinaties er nog volgen. Als er een moment zou komen dat ik tot mijn haarwortels gevuld sta met het vaccin dan nog haal ik het niet in mijn hoofd om naar een minimaal oranje land te reizen. Mijn familie woont namelijk in zo'n risico gebied en gelukkig heb ik ze daardoor al jaren niet meer ontmoet.
 • M Waarhold

  3 maanden geleden
  @Ruud Janssen, ja het stond er een beetje beroerd idd. Maar als je een keuze hebt, is iedereen vrij daar een keuze in te maken dus kan je ander niet veroordelen om die keuze. En dat je dan niet terug kan is je eigen schuld of oorzaak gevolg. Maar je kan die mensen niet de schuld geven maar de regelgeving wel.
 • Wilhelmus Liebrand

  3 maanden geleden
  Boontje komt om z,n loontje , dat krijg je als je al 1,5 jaar hét slechtste jongetje van de klas bent in de EU wat covid bestrijding aangaat. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden,en dat alleen om een land vol betweterige ,over het paard getilde drammers zoet te houden die niet in willen zien dan het menens is.
 • J. Schottelndreier

  3 maanden geleden
  @Toby Louwen: Hoezo is reizen een recht? Staat dat in de wet? In het Handvest van de VN? En wie moet er voor zorgen dat je dat 'recht' kunt uitoefenen? Ik zeg: lopen en fietsen okee, maar vliegen maximaal 3000 km/j pp., opsparen mag. En op eigen risico.
 1. 1100 besmettingen: zo werd de start van de Summer of Love de grootste coronahaard van Nederland
  PREMIUM
  RECONSTRUCTIE

  1100 besmettin­gen: zo werd de start van de Summer of Love de grootste corona­haard van Nederland

  Het had de aftrap van de Summer of Love moeten worden, het festival Verknipt op 3 juli 2021. Iedereen keek ernaar uit: drinken en dansen met duizenden mensen. Maar het liep faliekant mis. Door een dubieus testbeleid en opstoppingen bij de uitgang werd het festival de grootste coronabrandhaard van Nederland, ruim duizend mensen raakten besmet. Hoe ondanks minutieuze voorbereiding de coronabom toch ontplofte.
 2. Aangifte tegen Rijksmuseum na handhaven term ‘bersiap’: ‘Racistisch en stigmatiserend’
  tentoonstelling

  Aangifte tegen Rijksmuse­um na handhaven term ‘bersiap’: ‘Racistisch en stigmatise­rend’

  Het Comité Nederlandse Ereschulden doet aangifte tegen het Rijksmuseum omdat het tóch de term ‘bersiap’ gebruikt in een tentoonstelling over de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië. De organisatie vindt de term, waarmee een periode van geweld van Indonesiërs tegen (Indische) Nederlanders wordt aangeduid, ‘racistisch, stigmatiserend en een vorm van geschiedvervalsing'.