Willem Engel, oprichter van de actiegroep Viruswaarheid, houdt een toespraak tijdens een actie tegen de coronamaatregelen tijdens een mars van Samen voor Nederland.
Volledig scherm
Willem Engel, oprichter van de actiegroep Viruswaarheid, houdt een toespraak tijdens een actie tegen de coronamaatregelen tijdens een mars van Samen voor Nederland. © ANP

Massa-aangifte tegen Willem Engel ingediend in Rotterdam, OM aan zet: ‘Een bijzondere zaak’

opruiingEen collectieve aangifte tegen Willem Engel, voorman van actiegroep Viruswaarheid, is vanochtend bij het Parket van het Openbaar Ministerie in Rotterdam ingeleverd. In slechts elf dagen is de aangifte door 22.500 mensen ondertekend, meldt initiatiefnemer Norbert Dikkeboom. 

  1. Topviroloog wil schadevergoeding Willem Engel aan goed doel schenken, coronascepticus in hoger beroep

    Topviro­loog wil schadever­goe­ding Willem Engel aan goed doel schenken, coronascep­ti­cus in hoger beroep

    Viruswaarheid-voorman Willem Engel heeft ook een tweede rechtszaak tegen de bekende Belgische viroloog Marc Van Ranst verloren. De rechtbank in Mechelen sprak Van Ranst vanochtend vrij van laster. Engel moet de uitgesproken hoogleraar bovendien duizenden euro’s schadevergoeding betalen. Het geld gaat naar een goed doel, zegt Van Ranst tegen deze site. ,,Mogelijk vaccinatiegericht, maar daar moet ik nog goed over nadenken.” Engel laat desgevraagd weten in hoger beroep te gaan en dat van enige betaling voorlopig geen sprake is.