Boeren voerden afgelopen week in Stroe actie. Ook deze week zullen ze van zich laten horen met spontane acties.
Volledig scherm
PREMIUM
Boeren voerden afgelopen week in Stroe actie. Ook deze week zullen ze van zich laten horen met spontane acties. © Caspar Huurdeman

Massale boerenactie: overlast niet uitgesloten, Rijkswaterstaat belt politie bij trekkers op snelwegen

Boeren gaan deze maandag vanaf 12.00 uur massaal de straat op ‘met alles wat kan rollen’. Wat ze precies gaan doen, is onduidelijk. ,,Maar we gaan het niet pikken.”

363 reacties

 • Gert Stoker

  1 maand geleden
  Gek, in 2019 mag de politie wel actie voeren op de snelweg voor een beter pensioen. Hypocriet van de politie hoor
 • M Waarhold

  1 maand geleden
  En nog even ter aanvulling, ik lees veel over "vleesfabrieken" en dat zou in het buitenland, waar wij ons vlees dus vandaan hebben, anders zijn? Nee hoor, integendeel, het dierenleed is daar vele malen groter. Nederland heeft als een van de weinige landen hele strenge regelgeving t.a.v. de dieren. Kan men gewoon opzoeken. Het is maar waar je principes liggen maar kijk wel even verder dan uw neus lang is.
 • Frank Marinus

  1 maand geleden
  Ik ben trots op onze boeren dat ze het opnemen regen deze overheid. Zouden wij ook moeten doen, na alles wat ze ons hebben geflikt. Mijn steun hebben ze en krijgen ze indien nodig. Zij doen wat wij op dit moment nog nalaten. Opkomen voor hun rechten, en verandering van de zaken die ons allen aangaan. Het gaat niet meer alleen over het stikstof probleem. Het gaat over dictaten van onze overheid. Democratie van Nederland staat op losse schroeven.
 • Hans Phitphan

  1 maand geleden
  Hahahaha, wel grappig dat als het ergens ( Frankrijk )iets mis gaat, en het land plat gaat, ze hier om het hardst roepen,, geweldig, die Fransen pikken het niet, moeten ze hier ook doen, nu pikken de boeren het niet meer, en volkomen terecht, en lees heel veel steun, maar ook een aantal nogal hypocriete reacties, van labiele figuren, die het doodnormaal vinden dat alles je, onder het mom van stikstof wordt afgepakt, maar o wee, als ze zelf geraakt worden, ik gun het ze, van harte.
 • Albert Voskes

  1 maand geleden
  Ik denk dat er nog een heleboel andere oplossingen te bedenken zijn, m.n. in de industrie etc. Maar dat er van af nu gezorgd moet worden dat de boeren zelf inzien dat er op langer termijn minder vee moet komen.