Volledig scherm
© ANP

Máxima ontmoet Ivanka Trump

Een eerste officiële ontmoeting tussen een lid van de koninklijke familie en de ‘first family’ van de Verenigde Staten is aanstaande: koningin Máxima neemt komende dinsdag in Berlijn deel aan een paneldiscussie over vrouwelijk ondernemerschap, samen met onder meer Ivanka Trump. 

De oudste dochter van de Amerikaanse president Donald Trump en haar man Jared gelden als Trumps adviseurs in het Witte Huis. Voordat haar vader president werd, werkte de nu 35-jarige Ivanka Trump als fotomodel, beheerde ze het vastgoed binnen de Trump Organization en had ze haar eigen juwelenmerk en lijn in tassen en schoenen.

Koningin Máxima neemt deel aan de paneldiscussie in haar hoedanigheid als speciale pleitbezorger van de Verenigde Naties op het gebied van inclusieve financiering. De andere deelneemsters zijn onder anderen de Duitse bondskanselier Angela Merkel en Christine Lagarde, de directeur van het Internationaal Monetair Fonds.

Officieel

Nadat Donald Trump vorig najaar werd verkozen hebben de Oranjes nog geen officiële ontmoeting met de nieuwe president of zijn familieleden/vertrouwelingen gehad.

In Berlijn vindt volgende week een vrouwentop plaats van de G20. Duitsland is momenteel voorzitter van dat gezelschap van de twintig belangrijkste industrielanden ter wereld.   

  1. Zorgen na vondst Anja Schaap: ‘Doodsoorzaak mogelijk nooit duidelijk’
    PREMIUM

    Zorgen na vondst Anja Schaap: ‘Doodsoor­zaak mogelijk nooit duidelijk’

    Het wordt voor pathologen een enorm karwei om de exacte doodsoorzaak van Anja Schaap vast te stellen. Dat meldt Frank van de Goot, de bekende patholoog van Nederland. ,,Deze vrouw heeft waarschijnlijk zo lang in het water gelegen dat eventuele oppervlakkige verwondingen als krassen en bulten al verloren zijn gegaan. Is ze door verstikking om het leven gekomen, dan kun je dat al helemaal niet meer vaststellen.”