Ruim duizend feestgangers waren zondagochtend bij een illegale raveparty in een loods in Ammerzoden.
Volledig scherm
Ruim duizend feestgangers waren zondagochtend bij een illegale raveparty in een loods in Ammerzoden. © Bart Meesters / Meesters Multimedia

ME bij groot illegaal feest in Ammerzoden, politie sluit afritten A2

updateDe Mobiele Eenheid is ter plaatse bij een illegale raveparty in het Gelderse Ammerzoden (gemeente Maasdriel). De organisatie is gevraagd het feest te stoppen en volgens de politie lijkt hieraan gehoor te worden gegeven. De politie laat weten dat er naar schatting 1500 mensen op het feest zijn afgekomen.

 1. Henk (72) sloot zo'n 200 huwelijken, maar is nu te oud: ‘Gênante vorm van leeftijdsdiscriminatie’
  PREMIUM

  Henk (72) sloot zo'n 200 huwelijken, maar is nu te oud: ‘Gênante vorm van leeftijds­dis­cri­mi­na­tie’

  Een opa die je huwelijk sluit. Of een oude tante die schijnbaar uit de losse pols met grappige anekdotes strooit. In veel gemeenten kunnen zeventigers of tachtigers voor een dag worden benoemd tot trouwambtenaar, maar Westland wil een leeftijdslimiet invoeren. Volgens de wethouder zouden ouderen teveel fouten maken. ,,Dat is een gênante vorm van leeftijdsdiscriminatie. En nog feitelijk onjuist ook.”
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?