Linda Akkermans.
Volledig scherm
PREMIUM
Linda Akkermans. © Joost Hoving

Medelijden met al die bazen die onzinnige beoordelingsgesprekken moeten voeren

columnLinda Akkermans schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

44 reacties

 • Karel Tichmann

  2 maanden geleden
  Linda Akkermans nog gefeliciteerd met het aankomende geboorte van je kind...
 • A Ommerth

  2 maanden geleden
  Begint al in de baarmoeder met allemaal grafieken enz. Gebeurt ook heel vaak dat de beoordelingen soms goed zijn en dan opeen is alles fout , ook raar dan he. Dan begint het wegpesten daar zijn ze soms heel goed in. Een eerlijke baas praat regelmatig met zijn personeel hoe gaat het is er wat heb je het naar je zin , kan ik wat voor je doen. Er komt veel vriendjes politiek bij kijken en slijmen bij de directeur. Doe jij gewoon netjes je ding val je vaak niet op en praten ze ook minder met je.
 • Bert Rood

  2 maanden geleden
  Het hangt er erg vanaf hoe een beoordelingsgesprek wordt gehouden. Het zou meer een soort van feedback moeten zijn en geen, wat in sommige gevallen gebeurt, een afrekening. Ook moet degene die beoordeeld wordt voldoende eigen inbreng hebben tijdens het gesprek, er moet geen sprake zijn van éénrichtingsverkeer
 • Tom van Wijk

  2 maanden geleden
  Werken is communiceren Als manager deed ik alleen een gesprek als iemand ‘ dreigde niet te functioneren ‘. En andersom werd ik op gesprek gevraagd als ik in hen ogen disfunctioneerde. We werkten daarom (h)eerlijk met elkaar. Iedereen blij.
 • C.J.H. PIETERSE

  2 maanden geleden
  "Targets" hebben betr. op verkoop-doelen: die zijn meetbaar; gedrag is subjectief poly-interpretabel. Dat gaat vaak zo: div. verkopers beloven (potentiële) klanten dat ze vandaag/morgen een offerte krijgen, zonder te vragen of de secretaresse (die nooit duimen draait!) dat redt. Elke verkoper vindt zichzelf 't belangrijkst-->boos als 't niet lukt. Als secr. ervoor (onbetaalde) overuren maakt, krijgen verkopers de bonus! Redt ze 't niet, voldoet ze niet...? Verkopers maken zelf hun offertes maar!
 1. Twintig jaar na de sneeuwbalmoord op Sedar Soares doet de man die werd vrijgesproken zijn verhaal
  PREMIUM
  Sedar Soares

  Twintig jaar na de sneeuwbal­moord op Sedar Soares doet de man die werd vrijgespro­ken zijn verhaal

  Nooit sprak Gerald Henriquez met de media over de ‘sneeuwbalmoord’ op de 13-jarige Sedar Soares, waar hij van werd verdacht, maar waar het gerechtshof hem van vrijsprak. Nu, exact twintig jaar nadat de Rotterdamse jongen om het leven kwam en hernieuwd onderzoek naar zijn dood in volle gang is, spreekt hij ineens wel. Omdat hij het zat is dat de politie toch weer in zijn omgeving zit te wroeten. ,,Ik wil dat het stopt.”